dag 9

datum vr 02-06-17
van – naar Hiroshima – Okunoshima (rabbit island)
km fietsen 78km (incl. rondje op het eiland)
verblijf Okunoshima camping ground

Drukke wegen

Ondanks de zere knie, de late bedtijd en de alcohol, slaap ik heerlijk en word ik goed wakker. De knie is stijf maar voelt zeker niet slecht. We brengen de paraplu nog even terug en gaan op weg.

Het stuk route 2 is nog weer druk maar door de redelijke fietspaden vandaag te doen. We zijn blij als we er af mogen naar een kleinere weg, maar die blijdschap duurt niet lang. Zo’n 10 km klimmen op een kleine maar vreselijk drukke weg. De stroom (vracht)verkeer gaat onophoudelijk door, en nu geen of nauwelijks fietspad of ‘shoulder’. Maar weer vreselijk dankbaar voor de beheerste rijstijl van de Japanners, waardoor het enkel vervelend is en niet levensgevaarlijk.

Na een kilometer of 30 wordt de route gelukkig beter en kunnen we weer gaan genieten. Onderweg bekijken we in Takehara nog een historische wijk met samoerai huisjes en een bijgelegen tempel die op de route liggen.

Bunnies, bunnies everywhere!

Mooi op tijd zijn we bij de ferry naar Okunoshima, beter bekend als rabbit island. Een ontzettende ‘tourist trap’ natuurlijk, waar ze belachelijke prijzen durven te vragen voor een camping (zonder douche). Maar ach, soms moet je je er maar gewoon even aan overgeven dat je toerist bent en het is ook echt fantastisch.

De konijnen komen echt aanrennen als ze je zien. Bot op de rem om niet dwars over ze heen te fietsen.

Het eiland heeft een grimmige geschiedenis en het is heel vervreemdend. Dan sta je de resten van een gifgasfabriek uit de 2e wereldoorlog te fotograferen en dan huppelen er opeens stapels blije konijnen op je af. Als je niet uitkijkt raak je bedolven onder de pluizige knuffelbeesten op zoek naar voedsel. Een stuk beter dan gifgas…

lees verder: dag 10