dag 33

datum ma 26-06-17
van – naar Tokyo (Harakuju)
km fietsen 0km
verblijf Air bnb

Asakusa: tempel en kitchenware

Vandaag wat beter weer, dus op naar de Senso-ji tempel in Asakusa. Mijn hemel wat een drukte zeg… en wel heel toeristisch en commercieel. Mooie pagode dat wel. Maar eerlijk gezegd valt het ons een beetje tegen. We vermaken ons vooral weer met het kijken naar de Japanners die elkaar fotograferen bij de tempel (of, waarom ook niet, bij de drankjesautomaat), bij voorkeur in kimono.

Onderweg in de metro hadden we gezien dat een van onze opties om te bezoeken net om de hoek was, dus dat is handig combineren. Dus we lopen van de tempel naar ‘kitchenware town’, Kappabashi. Winkel na winkel met alles wat ook maar iets met koken en eten te maken heeft. Van winkeltjes met eetstokjes tot volledig professionele rvs keukens. En uiteraard de plastic displayvoorbeelden van uiteenlopende etenswaren.

We zien van alles wat we wel zouden willen hebben, maar veelal te zwaar, te groot, te breekbaar om mee te nemen. We houden ons bij wat eetstokjes en eetstokhoudertjes.

Akihabara: nerd-ville

Na kitchenware town een paar haltes verder naar de elektronicawijk Akihabara. Tegenwoordig niet alleen meer elektronica, maar ook manga en anime. Nerd-ville dus. Maar hoewel ik best een nerd ben, ben ik niet zo van de manga en word ik met name vrij moe van de algehele sfeer.

Het leukste vind ik het radio center, een soort overdekte markt vol snoertjes, knopjes, weerstandjes, schakelaartjes etc. Zo schijnt de wijk vroeger veel meer geweest te zijn.

Shinjuku: Godzilla en Piss Alley

Dan weer naar de andere kant van Tokyo. Gisteren hebben we een standbeeldje van Godzilla gezien, maar in Shinjuku is er bovenop een hotel een gigantisch Godzilla hoofd. Lekker fout, wil ik zien. We mogen ook naar het terras op de 8e verdieping, eigenlijk alleen voor hotel- en cafégasten, maar ze doen niet moeilijk.

Shinjuku blijkt net als Shibuya bomvol met neon en andere reclames. Nogal druk, wel fotogeniek.

Niet ver van Godzilla is ‘Piss alley’, dat stond als optie in onze lijst om een keer te gaan eten, en als je er dan toch bent… Leuk steegje vol mini-eettentjes, vooral veel yakitori, ramen en rauwe oesters (dat laatste hoeft voor ons allebei niet). We eten ons weer lekker rond aan de spiesjes yakitori.

Ondertussen is het donker dus tijd voor meer neonfoto’s en nog even terug naar een uitgelichte Godzilla voordat we bekaf weer naar huis gaan.

 

 

lees verder: dag 34