dag 26

datum ma 19-06-17
van – naar Numata – Chuzenji-ko
via Konsei pass (1850m)
km fietsen ±55km (onduidelijk wegens fietscomputergedoe)
verblijf Shoubugahama camping ground

De hoogste pas van de trip

De dag begint wat kriegel met gekibbel. Dat houd je toch af en toe als je 24 uur per dag op elkaars lip zit. We gaan vandaag de hoogste pas doen en hoewel we besloten hebben er een redelijk korte route van te maken, vindt Jur dat ik niet genoeg opschiet. Het helpt niet mee dat vandaag Jurjan’s fietscomputertje moeilijk doet en deels opnieuw ingeregeld moet worden.

Gelukkig blijkt de klim redelijk geleidelijk en bieden de bossen al snel weer schaduw. We stijgen dan ook redelijk snel, net als onze stemming.

De routebeschrijving had ons mooie uitzichten beloofd, maar we zien weer met name de bomen vlak naast ons. De route is behoorlijk toeristisch wat als nadeel wat meer verkeer heeft, maar als voordeel wel wat plekjes om te eten en te drinken onderweg. Vlak voor het laatste pittige stukje van de klim kunnen we dan ook even onze energie aanvullen met udon en tempura.

Daar zijn de uitzichten!

Op het hoogste punt van de pas vinden we: weer een tunnel! Gelukkig is deze weer naar beneden en lekker rustig. En eenmaal uit de tunnel: daar zijn de uitzichten. We gaan niet al te hard de afdaling in want we willen om ons heen kijken en regelmatig stoppen voor foto’s. Dit is waarom je bergpassen doet, dit is genieten!

Bij een van de stops kom ik er helaas achter dat ik mijn fietscomputertje verloren ben! En omdat ik de afdaling om me heen heb gekeken heb ik geen idee wanneer. En ik zie het echt niet zitten om helemaal weer naar boven te gaan in de hoop ‘m nog terug te vinden. Jammer maar helaas.

De route loopt langs verschillende watervallen en meertjes. En de afdaling blijft zo een plezierige bezigheid.

De camping is prachtig gelegen aan een groot meer. Helaas alweer behoorlijk duur, maar nu in ieder geval met douche/sento (als onsen maar met kraanwater ipv heetwater bron).

We genieten nog lekker van het middagzonnetje maar moeten aan het begin van de avond wel de tent in vluchten voor de wolken muggen.

De mensen van de camping hebben ons gewaarschuwd voor mogelijk geluidsoverlast door een groep studenten die er is. Wij verwachten groepen brallende koorballen, maar het blijkt te gaan om een groep welopgevoede Japanse middelbare scholieren… We horen ze nauwelijks, laat staan dat we last van ze hebben.

lees verder: dag 27