dag 34

datum di 27-06-17
van – naar Tokyo (Harakuju)
km fietsen 0km
verblijf Air bnb

Tepia Advanced Technology Gallery

We zijn een beetje uit de ideeën van wat we in Tokyo willen doen vandaag. Dus we staan wat later op dan normaal, kijken tripadvisor nog eens door en vinden een soort museumpje in de buurt dat ons wel aanspreekt. De Tepia Advanced Technology Gallery is gratis, in de buurt, redelijk rustig en vol redelijk Engels sprekende medewerkers die je graag helpen om de verschillende dingen te bedienen.

Leukst is uiteraard de instant manga waar je zelf in meespeelt (met gratis printje), en de verschillende robotjes, waaronder een robotzeehondje. We vermaken ons en vergeten volkomen om ook wat foto’s te maken.

Het einde van de vakantie in zicht

Na nog wat doelloos ronddwalen gaan we ‘thuis’ maar eens uitzoeken hoe we morgen naar ons nieuwe plekje kunnen fietsen. Suf hangen, inpakken, voorbereiden op het idee dat de vakantie bijna op is.

Gelukkig hebben we voor de laatste dag (overmorgen) al leuke plannen. Maar eens kijken of we in Ota ook nog wat kunnen doen morgen (geloof ik niet heel interessant.)

We sluiten de dag nog af weer in Shibuya. Eerst even wat drinken in een minibarretje in ‘Drunkard’s Alley’, helaas niet zo leuk als Piss Alley, maar toch grappig. Dan op zoek naar een shabu shabu restaurant, want dat hadden we nog niet gedaan. Yummmmm! All you can eat, maar dat is wat ons betreft minder dan wat de gemiddelde broodmagere Japanner naar binnen schuift. Waar laten ze het toch?

We scheppen wel een tweede keer ijs op, want ijs maken kunnen ze wel hier. Favoriet matcha ijs hebben ze hier ook, maar ook een smaak die ik nog nergens gezien heb: ume (Japanse pruim) ijs, extreem lekker!


lees verder: dag 35