Over onze reizen / vakanties

Al weer samen sinds 1999 hebben we ook al heel wat reizen samen gemaakt en we hopen er nog vele meer te kunnen maken.

Deze site begint echter pas bij 2003, bij onze eerste fietsvakantie en tevens de eerste vakantie met een digitale camera. Toen maakten we nog geen reisverslagen, of zelfs aantekeningen, en het aantal foto’s lag lager dan nu soms in één dag….

Met de komst van een wat betere camera en later ook een tweede camera en het realiseren dat stoppen voor een foto een rustmoment kan zijn, nam het aantal foto’s snel toe.

Met de zeer late komst van een smartphone (daar liepen we wat achter) begonnen eerst de voorzichtige aantekeningen van afstanden en verblijfplaatsen en pas heel recent uitgebreidere reisverslagen.

In 2016 in Malawi hadden we een lokale telefoonkaart met data en hebben we voor het eerst via facebook vrienden en familie mee laten lezen. En omdat hier positief op gereageerd werd (we hebben aardige vrienden en familie 😉 ) toch maar eens besloten om echt een site te maken. We maken vaak gebruik van informatie van reisblogs van anderen, dus laten we ook eens wat teruggeven.

Dit betekent wel heel veel nadenken over wat er ook al weer allemaal gebeurd is tijdens de reizen waarin we nog geen verslagen schreven. Maar nadenken over reizen is ook leuk! Lekker nagenieten van de foto’s en herinneringen van heel wat mooie stukken van de wereld die we gezien hebben. En dan uiteraard zelf een op maat gemaakte website in elkaar zetten, want ik ben grafisch ontwerper en een standaard design is mijn eer te na.

Niet alle reizen zijn op de fiets, maar heel veel wel. Jurjan was van oorsprong een wandelaar, maar ik kan niet goed lopen met rugzak en word daar niet vrolijk van. We hebben het in 2002 geprobeerd, in de Pyreneeën, maar dat werd echt een drama. Dus dat hebben we snel afgebroken om toch maar met de auto een rondrit door Frankrijk te doen. Daarom hebben we eind 2002 onze eerste vakantiefietsen gekocht, om in januari 2003 meteen naar de andere kant van de wereld te vertrekken. En ondanks dat het ploeteren was met weinig ervaring en slechte conditie waren we meteen verslaafd.

En hoewel de conditie best wel beter is geworden, gaan we nog steeds niet voor ‘zo hard mogelijk’ of ‘zoveel mogelijk kilometers per dag’.
Fietsen is een plezierige manier van reizen. Je kunt minder makkelijk van toeristisch hoogtepunt naar toeristisch hoogtepunt, maar je bent meer in contact met de wereld om je heen en dichter bij de mensen. De beste momenten zijn vaak op onverwachte plekken.