Plan C – fietsen in Nederland

datum 14-09-2020 t/m 23-09-2020
type reis 10 dagen fietsvakantie
totaal aantal fiets-kilometers ±715km

Vooraf

Donderdag 10 oktober 2020
Daar zitten we dan. Thuis op de bank in plaats van in het vliegtuig naar Zuid-Korea. De fietstassen zijn zelfs nog niet ingepakt. 2020, het jaar van Covid-19. En hoewel we zelf gelukkig (nog) niet ziek geweest zijn, heeft het allemaal voor iedereen natuurlijk wel effecten. Zo ook op onze vakantieplannen. Het was al snel duidelijk dat Zuid-Korea het niet zou gaan worden dit jaar. Het duurde echter een stuk langer voordat duidelijk werd dat we ons geld van de vliegtickets niet kwijt zouden zijn. Hopelijk kunnen we de vouchers volgend jaar alsnog gebruiken om ons en onze fietsen heen en terug naar Zuid-Korea te brengen.

Plan B dan maar? Plan B, naar Oost-Duitsland fietsen, langs de noordkust, dan afzakken naar Berlijn en weer terug naar huis. Maar alle onzekerheden over steeds veranderende maatregelen in verschillende landen geeft teveel onrust. Wat als er een nieuwe golf met lockdown komt? Kunnen we dan nog naar huis? Moeten we dan in quarantaine? Of moeten we gaan fietsen met mondkapjes op?

Dan maar plan C. Gewoon in Nederland rondfietsen, mogelijk wat korter zodat we ook nog tijd hebben om de zolder weer in te richten nadat we ‘m helemaal leeg getrokken hadden om ‘m te laten isoleren. Wat een hoop zooi slaat een mens toch op!

Vandaag al lekker opgeschoten. We kunnen weer rondlopen in de slaap- en werkkamer. En we kunnen ook weer fatsoenlijk bij de kampeerspullen en fietstassen!
Een dezer dagen maar eens starten met inpakken. We vertrekken maandag pas, omdat we zondag nog wat dansworkshops op het Bijlmer strand hopen te gaan doen!

De route

We hebben van te voren een beetje een route in gedachten. We willen namelijk wat familie bezoeken en hebben wat reserveringen gedaan bij restaurants. Tot aan Leeuwarden hebben we dus redelijk bedacht. Daarna zien we wel verder, laten we afhangen van zin en weer. We weten dat het gevaar dreigt van redelijk snel weer naar huis als het weer niet meewerkt. Moet je wachten tot het vliegtuig weer naar huis gaat, dan hijs je jezelf wel weer in een regenpak, maar in Nederland weet je dat je altijd weer binnen no time thuis bent.

 

 

lees verder: dag 1