dag 5

datum vr 18-09-20
van/naar Heetveld – Donkerbroek
km fietsen 91km
verblijf Landgoed de Cuynder (53.004616, 6.22429)

50km omfietsen?

Hemelsbreed is het van Heetveld naar Donkerbroek 41km, maar de route kronkelt en zigzagt dat het een lieve lust is. Daardoor hebben we de wind gelukkig niet continue tegen, soms zelfs mee.
Een vreemde route als je ’m op de kaart bekijkt, maar wel heerlijk afwisselend. Bij Friesland denk ik aan meren en weilanden, maar we zien van alles, waaronder onverwacht veel bos. De oostkant van Friesland ligt dan ook niet ver van Drenthe af.

Het laatste stuk is wel een redelijk langs stuk tegen de wind in. dat verveelt dan weer redelijk snel en we kijken hoe ver het nog naar Dokkum is, waar we voor morgen een restaurant hebben gereserveerd. Niet zo heel ver meer, tijd om maar eens te stoppen.

Coronamaatregelen

We vinden weer een sympathieke boeren camping. Ondertussen begint op te vallen hoe verschillend iedere campinghouder de coronamaatregelen interpreteert en doorvoert. Van bijna spastisch tot sympathiek en met een beetje humor. Dat laatste is hier te vinden in de vorm van een koddige flamingo die je mee moet nemen de wasruimte in, zodat men weet dat er iemand binnen is als ie niet buiten op z’n krukje zit.

lees verder: dag 6