dag 2

datum di 15-09-20
van/naar Otterlo
km fietsen 24,5km
verblijf Camping Berg en Hei (52.093973, 5.769798)

Ontsnappen aan de hitte

Wat maken dennenappels een hoop herrie als ze op de grond vallen zeg. Maar ja dat krijg je als je je tentje in een stuk bos mag op zetten. Wat je ook krijgt is een bak schaduw, en dat is vandaag wel een goed idee. Tropisch warm, benauwd met nauwelijks wind, dan is bos wel aangenaam!

Daarnaast gaan we lekker het museum in. Het Kröller Müller blijft een van onze favorieten, fijne collectie, leuke expo’s en natuurlijk die enorme beeldentuin. Veel te lang niet geweest, dus die stond al snel op ons lijstje voor de vakantie. Het is maar een klein stukje fietsen vanaf de camping.

Opvallend druk op de Hoge Veluwe voor zo’n dinsdag in het naseizoen. Vooral met Duitse toeristen die op de witte leenfietsen voor je wielen slingeren. Wordt er in Duitsland zo weinig gefietst? Ik krijg het idee dat ze het nauwelijks kunnen.

Even vergeten…

Ook maar voor het eerst eens naar het Jachthuis St. Hubertus. Nog een stukkie fietsen. Lekker toch zo door het bos? Oeps, even vergeten dat de Hoge Veluwe niet alleen maar bos is, maar ook veel hei en zandverstuivingen. En de zonnebrand ligt in de tent! Op camping Berg en HEI, ja… je zou denken dat dat een hint was.

Pas als we aankomen komen we erachter dat het jachthuis door Berlage ontworpen is. Oh Berlage, fijn! Oh hij heeft binnen ook alles ontworpen? Oeh, een rondleiding zou leuk zijn. Ja dat gaat natuurlijk mooi niet meer lukken, 20 minuten voor aanvang van de laatste rondleiding met al verkleinde groepen i.v.m. corona.
Nou ja, reden om nog eens terug te komen!

Terug via het Museonder, dan blijft de route meer in het bos en ook wel leuk om te bezoeken. Zo leer ik dat er ooit (tussen de ijstijden) nijlpaarden, neushoorns en olifanten in Nederland rondliepen. Doen ze nog steeds wel, maar nu niet meer in het wild…

Slechts 24,5km gefietst vandaag, maar het voelt als een stuk meer!

lees verder: dag 3