dag 9

datum di 22-09-20
van/naar De Koog – Julianadorp aan zee
km fietsen 49km (incl rondje Texel)
verblijf Camping Helmzicht (52.889162, 4.718612)

Luie donders zijn we

Vandaag doen we lekker rustig aan. We slapen uit en vertrekken een dik uur later dan gewoon deze vakantie. We beginnen met een rondje Texel. Leuk fietsen hier, jammer dat we niet bepaald de enigen zijn die dat doorhebben. Ook hier vooral grote stromen senioren op e-bikes.

Gisteren was me al opgevallen dat de wind al aan het draaien was. Van noordoost naar zuidoost… uiteraard wanneer wij van hoofdzakelijk noord naar hoofdzakelijk zuid gaan switchen! Dus de eerste kilometers naar het noordelijkste puntje vliegen we de e-bikers voorbij (wanneer ze ruimte bieden tenminste), maar vanaf dan wordt het weer windvangen.

We lunchen nog uitgebreid op Texel, maar in de middag staan we weer op het vaste land. Na een erg leuk stukje duin-op-duin-af besluiten we redelijk vroeg een camping op te zoeken.
Na de geweldige maar dure plek gister (met €27,50 duidelijk de duurste tot nu toe) hebben we vandaag ook een superleuk plekje maar nu voor een prikkie (€10).

Die besparing geven we natuurlijk meteen weer uit doordat ik vandaag geen zin heb om te koken. Gelukkig waarschuwt de aardige dame ons dat zowel het brood als de nacho’s bepaald geen eenpersoonsporties zijn, dus dat we die vooral niet dubbelop moeten bestellen. Gelukkig luisteren we naar haar, want zelfs zo barsten we bijna uit onze voegen.

lees verder: dag 10