dag 1

datum ma 14-09-20
van/naar Utrecht – Otterlo
km fietsen 74km
verblijf Camping Berg en Hei (52.093973, 5.769798)

Vooraf

In 2 dagen is het zolder herinrichten flink opgeschoten, we gunden onszelf zaterdag een lekker lui kater-dagje na een heerlijk avondje met iets te veel biertjes bij Oproer. ’s Avonds buiten zitten in de biergarten, met een vriend die we eigenlijk al te lang niet gezien hadden, brengt in ieder geval al een goed vakantiegevoel.

Dat vakantiegevoel werd zondag heel erg versterkt, salsa cubana, dominican bachata en chacha op een zonovergoten strand. 4 uur dansen met je lief, heerlijk weer, superleuke workshops. Ons voornemen iedere vakantie minstens eenmaal te gaan dansen was nog nooit zo snel vervuld.

Eindelijk weer op de fiets

Vanochtend stappen we eindelijk op de volgeladen fietsen. Opvallend dat je voor Nederland bijna net zo veel meesleept als voor een reis in Mongolië. De reserve buitenband, de grote waterflessen en -zakken en het waterfilter laten we thuis, maar verder gaat het meeste gewoon weer mee.

Toen ik vorig jaar in Mongolië mekkerde dat ik de volgende vakantie dat ik wel weer eens een wat makkelijker vakantie wilde, was Nederland niet helemaal wat ik in gedachten had. Be careful what you wish for en zo…

Overigens voelt het vandaag niet eens zo makkelijk. We merken het wel, weinig gefietst dit jaar. We komen dan ook wat later dan verwacht aan bij onze tussenstop. Eindelijk mijn ouders weer eens bezoeken. Het blijft raar om ze niet even een dikke knuffel te kunnen geven.

Na vier uur pauze verwacht je goed uitgerust te zijn, maar ik ben niet vooruit te branden de laatste 20km naar Otterlo. De leeftijd, de warmte, het gebrek aan training? Ik vind het allemaal geen excuus voor zo’n kleine afstand in plat Nederland met z’n goede wegen en paden.
Maar het is wel heerlijk weer onderweg te zijn, je tentje op te zetten op een leuke camping en ongetwijfeld heel vroeg in slaap te vallen.

lees verder: dag 2