dag 3

datum wo 16-09-20
van/naar Otterlo – Deventer
km fietsen 53,5km
verblijf Camping de Worp / Stadscamping Deventer (52.251789, 6.146883)

Kort dagje fietsen

Vandaag word ik aangevallen door een eikel. Met een rotvaart komt hij als een kamikazepiloot naar beneden gezet. Hij mist gelukkig mijn hoofd, maar slaat in op een knokkel. Conclusie: eikels zijn hard.

Een kort dagje vandaag, want in Deventer hebben we vandaag afgesproken met Jurjan’s ouders. De datum komt toevallig extra mooi uit: er is een verjaardag te vieren, dus we vallen met de neus in de taartjes! Vanavond nemen we ze lekker uit eten, weten we ook eens een cadeautje!

We twijfelden of we via radio Kootwijk zouden fietsen, want altijd mooi daar. Maar de andere route die de routeplanner voorstelt kennen we niet, dus dat wordt ’m.
Vooral het stuk voor Beekbergen is erg leuk, voor Nederlandse begrippen inderdaad bergen. Lekker op en neer door het bos.

Lekker lang tafelen

Voor de lunch zijn we al in Deventer, alle tijd om vóór het taart eten nog even een nieuwe broek te kopen want we hebben een flinke scheur in de oude ontdekt. Beter in Nederland dan in Zuid-Korea waar het nog wel eens uitdagend zou kunnen zijn een broek te vinden die om mijn billen past…

Maar eerst inchecken op de camping, het duurt even met alle corona-maatregelen en een bezoeker voor me die alles beter denkt te weten dan de mevrouw van de camping. We hebben een prachtig plekje plat aan de IJssel, op een smal stukje waar alleen tentjes kunnen staan.

’s Avonds eten we met z’n vieren overheerlijk bij de Lemon Tree. Kost wat, maar dan heb je ook wat! Afgaande op de reviews hadden we redelijk hoge verwachtingen. Dat maken ze ruim waar. Heerlijk!! Ik houd van dit soort restaurants!

lees verder: dag 4