dag 6

datum za 19-09-20
van/naar Donkerbroek – Dokkum
km fietsen 66km
verblijf Camping Harddraverspark (553.32667, 6.003643)

Welke route?

Vandaag hebben we een reservering om te gaan eten bij de Waard van Dokkum, dus we weten al waar we vandaag heen fietsen. De keuze is nog even hoe. Via de LF-routes is wel erg om: 141km. Als we dat al redden vallen we vanavond in slaap tijdens het (hopelijk) heerlijke eten.
En rechtstreeks is wel heel kort. We laten daarom maar wat verschillende opties berekenen door de fietsrouteplanner en kiezen voor de ‘autoluwe’ optie. We zien overigens niet veel verschil met de ‘recreatieve’ en de ‘natuurroute’, dus dat klinkt goed.

En ja hoor Friesland bevalt nog steeds goed en vooral de eerste helft is weer afwisselend met bospaadjes, jaagpaden, landweggetjes, pontjes… Vandaag gelukkig iets minder tegenwind.

Dokkum

Onderweg naar Dokkum zit ik steeds maar te denken: in welk jaar was het ook al weer dat volgens Morrison van het Weeshuis van de Hits Rod Stewart in Dokkum was vermoord? Ik kan er nog steeds niet opkomen, en als ik Google erop nasla vind ik allerlei verschillende jaartallen, 1971, 1972, 1974 en zelfs iets van 1392… De meest betrouwbare bronnen lijken 1972 te suggereren. Volkomen onbelangrijk natuurlijk, maar je kunt er maar mee rond blijven lopen… (en wie niet in de jaren ’80 naar de radio luisterde, heeft nu geen idee waar ik het over heb.)

De camping in Dokkum ligt op loopafstand van het restaurant en we laten ons weer decadent volstoppen met lekkers.

lees verder: dag 7