Zijn we nou op vakantie geweest?

Na 10 dagen al weer thuis. Ja het was lekker om er even uit te zijn, maar echt in vakantiestemming ben ik niet gekomen. Nederland is best mooi, maar ook zo vol en zo aangeharkt. Het is grotendeels zo bekend dat je niet echt je dagelijkse leven achter je laat.

Vooral omdat je overal nog wordt geconfronteerd met de corona-stress. Ik merk dat me dat dit jaar veel energie gekost heeft. Alle tegenstrijdige meningen, alle steeds veranderende maatregelen, alles wat je moet laten, alle zorgen over werk, gezondheid van jezelf en dierbaren, dingen die je gewoonlijk overeind houden die je niet meer kan/mag doen etc. Vreemd genoeg voelt het opruimen van de zolder haast meer als vakantie. Opruimen, weg met onnodige zooi, dingen een betere plek geven.

Het einde van mijn vakantie nadert nu ik dit schrijf, maar de stress van het afgelopen jaar is met deze vakantie helaas niet uit mijn lijf, niet uit mijn hoofd. Sinds terugkomst zijn de corona-maatregelen weer zwaarder geworden. Over een paar dagen hebben we een open atelier tijdens de Atelierroute, en ik vrees dat vlak daarvoor de maatregelen nog verder aangescherpt worden en het niet door kan gaan en we dus voor niets alles hebben ingericht.

Al met al ben ik wel blij dat we in ieder geval 10 dagen lang zon op onze koppen hebben gehad, lieve mensen – op gepaste afstand – opgezocht hebben en in ieder geval in Nederland nog deze hoeveelheid bewegingsvrijheid hebben…