dag 7

datum zo 20-09-20
van/naar Dokkum – Leeuwarden
km fietsen 62,5km
verblijf Stadscamping Taniaburg (53.219297, 5.791892)

Op weg naar de kust

Vanavond afgesproken in Leeuwarden met een nicht van Jurjan dus we weten ons einddoel. Maar Dokkum – Leeuwarden is een bescheiden stukje, dus we besluiten niet helemaal rechtstreeks te gaan, want een vakantie is pas vakantie met bergen of zee. Dat eerste gaat niet lukken in Nederland dus we willen via de kust fietsen. Eerst maar naar het noorden dus. Maar de zee helemaal bereiken doen we niet: er zit een zeedijk in de weg. We lopen er wel even tegenop, want de zee zullen we zien.

Do sheep shit on the street?

Dan slaan we af naar het westen om voor het eerst deze vakantie een lang stuk de wind in de rug te hebben. We zeilen langs de zeedijk over een zee van schapenstront. We hebben toch al op veel schapenweggetjes gefietst, maar nog niet eerder zag ik zoveel schapenpoep bij elkaar. Het spat op en splettert op mijn been, extra smakelijk…

Maar het is genieten om over de weg te vliegen. Dat gaat weer iets minder hard als we weer afbuigen naar Leeuwarden maar we komen toch mooi op tijd op de leuke camping net buiten Leeuwarden, heerlijk aan een meertje. Je hebt hier niet door dat je op de rand van een stad zit.

Ontmoetingen

Zodra we de tent beginnen opzetten komt de campingkat de tent gelijk goedkeuren. Ze neemt ‘m gelijk over en gaat zich eerst uitgebreid wassen in de voortent, om zich vervolgens te nestelen tussen binnen en buitentent. Heel gezellig, maar met deze hitte maak ik me toch een beetje zorgen om haar. Ik ben dan ook blij als ze er eindelijk weer uitkomt.

We raken aan de praat met onze buren, een stel oude hippies dat jaren in het buitenland gewoond heeft, maar door BuZa i.v.m. corona het advies had gekregen om terug naar Nederland te keren. Achteraf balen ze dat ze gegaan zijn. In Nederland hebben ze niets en zijn ze dakloos, en er is hier meer corona dan waar ze vandaan kwamen.

We nemen afscheid van ze en lopen het stukje naar Leeuwarden om gezellig met z’n drietjes uit eten te gaan.

lees verder: dag 8