dag 8

datum ma 21-09-20
van/naar Leeuwarden – De Koog (Texel)
km fietsen 107km
verblijf Camping Kogerzand (53.100631, 4.756283)

Brutale schapen

Vandaag ontmoeten we de brutaalste schapen die ik ooit zag. Op een dijkweggetje komen ze op ons afgestormd alsof ze ‘chicken’ spelen. Ik verlies want ga het eerst op de rem. Daar schrikken ze eindelijk van en ze wijken toch nog uit.

Vandaag mogen we gelukkig regelmatig aan de ‘goeie’ kant van de zeedijk fietsen, dus we hebben meer uitzicht op zee! We zien ook de eerste wolk van de vakantie. Nee geen witte schapenwolk, of grijze donderwolk… Een zwarte wolk van vliegjes die hun best doen onze ogen, neus en mond in te gaan.

Bus gemist

Het is een dag van te laat komen. Het onderweg boodschappen doen vraagt net meer tijd dan gedacht en we komen 5 minuten te laat voor de fietsbus over de afsluitdijk die eens per uur gaat. Overigens horen we van een andere fietser dat die chauffeur te vroeg was vertrokken, dus zelfs als we op tijd waren geweest, waren we te laat geweest.

Boot gemist

De boot naar Texel van 16.00 uur denken we net te gaan halen. Maar dan is opeens het fietspad afgesloten en door de omleiding zien we de boot voor onze neus vertrekken. Gelukkig gaat een half uurtje later een andere.

Te laat, maar net op tijd

Als we aankomen bij de camping die we uitgezocht hebben is het 17.33… en de receptie gaat dicht om 17.30! Er komt toch nog iemand naar buiten en omdat ze het zo sneu vindt om ons weg te sturen, omdat we op de fiets zijn, gaat ze kijken wat ze kan regelen. De kassa is al afgesloten, en we hebben onze laatste contanten gister op een camping zonder pin opgemaakt… maar we worden ingeschreven, met het verzoek morgenochtend te komen betalen.

Ze wijst ons een geweldig plekje toe in een duinpan, afgezonderd en toch dichtbij het sanitair. Daar vinden we de lekkerste douche van de vakantie!

We zijn na het eten overigens niet te laat voor wat mooie kleuren van de zonsondergang bij de Noordzee. En ook vinden we nog een strandtentje met heerlijke appeltaart en cheesecake als toetje.

lees verder: dag 9