Links

Links naar van alles en nog wat, sites, organisaties en bedrijven die ik om een of andere reden aan wil raden, ik zet er overal bij waarom ik ze aanraad.

Verenigingen

We zijn al heel lang aangesloten bij de Wereldfietser, en ondertussen ook bij Europafietsers. Allebei goede bronnen van informatie als je op fietsvakantie gaat.
Handig om te weten: met een dubbellidmaatschap krijg je korting.

Fietsen(makers)

Onze eerste vakantiefietsen hebben we gekocht bij Snel in Utrecht. Nooit spijt van gehad en ± 10 jaar lang met heel veel plezier op gefietst.
Dat we ze vervangen hebben was niet omdat ze niet meer goed waren, ik denk dat er nog steeds 2 mensen heel veel plezier van hebben.

Na een jaar of 10 fietsen wisten we precies wat we wilden: fietsen die minstens net zo fijn fietsen als onze ‘oude’, maar dan met Roloffnaaf, naafdynamo en nog wat andere wensen.
Met ons wensenlijstje waren er nog een aantal fietsen die er geschikt waren. Maar met proeffietsen vielen we allebei voor een Idworx. Nog met heel veel dank aan de mensen van de Vakantiefietser in Amsterdam.

Sinds kort zit er nog een superfijne vakantiefietswinkel in Utrecht: Horizon Bicycles. Lekker dichtbij, dus hier gaan we tegenwoordig heen voor onderhoud, of bijvoorbeeld voor een nieuw stuur, omdat ik toch wel eens klaar was met mijn vlinderstuur.

Dan nog een beetje een vreemde eend in de bijt: The bicycleshop op de Lange Smeestraat, de fietsenwinkel waar ik bij voorkeur heenga met mijn stadsfiets. Misschien wat raar om die hier tussen te zetten, maar het is mijn site en ik vind ze echt super. Ze repareren je fiets met zichtbaar plezier en ik kom er altijd vrolijk vandaan.

Reisorganisaties

Hier maken we maar heel weinig gebruik van. We regelen het meeste zelf, via internet of ter plekke. We zijn niet zo van de georganiseerde reizen…

De meest georganiseerde reis die we gedaan hebben was (niet op de fiets) naar de Galápagos en Ecuador. De trip naar de Galápagos was eigenlijk helemaal georganiseerd en in Ecuador hebben we nog een weekje in de jungle georganiseerd gedaan. Dit hebben we geregeld via Native & Green, en die kunnen we van harte aanbevelen. Het was niet goedkoop, maar het was iedere cent dubbel en dwars waard. Ze hebben ons vreselijk goed geholpen toen onze reisgenoot zijn been brak, en toen we een paar jaar later teruggegaan zijn om de trip over te doen, hebben we dan ook weer via hen geboekt.

Wil je in het buitenland je fiets meenemen in de trein, dan zitten daar nogal eens wat haken en ogen aan. In plaats van alles zelf uitzoeken, regelen we dat graag via de Treinreiswinkel. Die weten hoe het zit, of zoeken het voor je uit.

Website

Tja dat wordt dus een link naar mijn bedrijf Omniafausta grafisch ontwerp, aangezien ik de site ontworpen en gebouwd heb.
In tegenstelling tot de sites die ik gewoonlijk maak heb ik hiervan dus ook de teksten geschreven. Nooit gedacht dat ik een site van zoveel tekst zou voorzien. Daarnaast is een deel van de foto’s van mij, een deel is echter ook van de andere helft van Jut&Jul: Jurjan.

Overigens hebben we van Omniafausta ook nog een tweede site. Onder de naam VF presenteren wij namelijk met onze eigen producten: vrijformaat.nl. Dat heeft verder niets met jut en jul op reis te maken, maar ik wil het toch even melden. Neem vooral eens een kijkje!

Verder een link naar WordPress, want zonder WordPress was dit een hoop meer werk geweest!
Het basisthema is absoluut niet meer herkenbaar, maar ik vond ‘m wel fijn om als basis te gebruiken, dus ook even een linkje naar Flat Bootstrap Developer.
Ik ga niet alle gebruikte plugins opnoemen, maar noem alleen even Travelmap die ik gebruik voor de routekaartjes, hoop dat ze deze nog verder gaan ontwikkelen.

Dan nog een linkje naar de webhost die ik hiervoor gebruik. Eerste site die ik hier host, maar tot nu toe bevalt het zeer goed!
Mocht je daar ook een site willen laten hosten, gebruik dan dit linkje: one.com Dan krijgen zowel jij als ik namelijk korting!