Inleiding

datum 07-09-2012 t/m 05-10-2012
type reis fietsvakantie
totaal aantal fiets-kilometers ± 1000km (nog uitrekenen…)

Een droombestemming

Madagascar, echt zo’n naam op je lijstje met droombestemmingen! Na alle natuurprogramma’s weet je gewoon dat het bijzonder gaat zijn. Foto’s van vrienden en bekenden en op online reisverslagen maken dit een land dat al lang op ons wensenlijstje stond.

Dit jaar moest het er maar eens van komen. Voor het eerst met onze nieuwe fietsen, vorig jaar in Schotland toch maar eens besloten dat we nu toch echt onze ouwe trouwe Snel-fietsen in zouden ruilen voor fietsen met Rohloff-naaf en nog wat andere dingen op ons wensenlijstje.

Pech en toestanden

De Idworx-fietsen blijken geweldig, maar er is wel iets mis met onze wielen! We hebben deze vakantie meer spaakbreuken dan we in ruim 10 jaar met onze Snels gehad hebben! Gelukkig wordt er in Madagascar veel gefietst en worden de juiste maat spaken op iedere straathoek verkocht. Want hoewel we reservespaken bij ons hebben, zijn dat er bij lange na niet genoeg!

Helaas doen we door een probleem met mijn eetlust en daardoor mijn energielevel niet alles wat we gepland hebben. Hierdoor komen we tot mijn verdriet niet bij Baobab Ally. Ook is er een moment dat ik denk deze reis niet te overleven… Het feit dat ik dit type zegt dat het gelukkig toch goed is gegaan! Al met al is de reis uiteindelijk toch heel bijzonder en zou ik best graag nog een keer teruggaan.

Ik schrijf dit verslag een aantal jaar nadat we er geweest zijn, dus dat wordt voor mij weer een feest van dingen herinneren. Helaas zijn de enige aantekeningen die ik heb de namen van de tussenstops, dus het zijn vooral de foto’s die het zullen moeten triggeren.

lees verder: dag 1 & 2