dag 9

datum za 15-09-2012
van – naar Ifanadiana (?) – Irondro
km fietsen waarschijnlijk ± 50km
verblijf een soort guesthouse

Een korte afstand

Vandaag niet zover, omdat we gisteren al een stuk van onze geplande route hebben afgelegd. Onderweg zien we mensen goud zoeken in de rivier, als we een foto maken, kijken ze ons wel enigszins wantrouwend aan. Bang misschien hun stekkie met ons te moeten delen? Verderop moeten we ons door een markt heen wurmen, omdat die midden op de hoofdweg gehouden wordt. Het scheelt dat er maar weinig autoverkeer is hier, want zelfs met de fiets valt het niet mee. Buiten de dorpen kom je echt nauwelijks auto’s tegen, behalve af en toe een taxi-brousse. We genieten van prachtige uitzichten tijdens warme klimmetjes.

Weinig luxe

Ondanks de korte tocht is het toch al redelijk ver in de middag als we bij onze overnachtingsplek aankomen. Het is een klein houten hok met golfplaten dak. Van de posters die op alle wanden geplakt zijn worden we aangestaard door sexy geklede pop-diva’s enerzijds en baby’s anderzijds… Een vreemde combo, of komt het een van het kijken naar de ander?

‘Douche’ en ‘wc ‘ zijn in gammele hokjes buitenshuis, maar er is een plek om je te wassen en je behoeften te doen in relatieve privacy (niet dat er een slot op de deur zit of zo…). Nadat we ons opgefrist hebben gaan we even verderop in een simpel restaurantje wat eten. Ik geloof eten wat de pot schaft, maar ik weet niet meer wat we gehad hebben (volgens mij wel lekkere vis). Wel weet ik dat je er een erg vies drankje bij kreeg, dat het midden leek te houden tussen koude gerookte thee en slappe koffie.

Halverwege de maaltijd valt in het hele dorp de stroom uit. Maar dat is niet ongebruikelijk hier, dus al snel eten we bij kaarslicht en met ons zaklampje vinden we ons bed ook wel weer terug.

 

lees verder: dag 10