dag 20

datum wo 26-09-2012
van – naar Antananarivo – Manjakamiadana – Antananarivo
verblijf Hotel Isoraka

Stinkstad Tana

Vandaag begint het toch echt door te dringen dat ik het echt niet zie zitten om met mijn verzwakte conditie de zware route naar het westen te gaan fietsen. Geen Baobab Ally voor ons dus. Helaas. We realiseren ons ook dat we niet zo slim zijn geweest om direct in één ruk terug naar Antananarivo te gaan. We hadden beter nog een dag of een paar dagen langer in Isalo kunnen blijven, en wellicht nog onderweg nog een stop bij een van de andere parken kunnen maken. Maar zo slim waren we niet. Dus nu zitten we nog ruim een week tussen de uitlaatgassen van Tana. Al die oude auto’s zijn leuk, maar het doet je wel beseffen dat er wat te zeggen valt voor moderne, schonere auto’s en brandstof. De lucht is echt regelmatig te snijden.

Nieuwe plannen

Tijd dus voor nieuwe plannen, wat gaan we doen in en vanuit Tana? Eerst maar eens de Manjakamiadana Rova bezoeken, het koninklijk paleizencomplex boven op een van de heuvels. Binnen in de gebouwen mogen we niet fotograferen, en het paleis zelf is van dichtbij eigenlijk minder interessant dan vanaf beneden. Maar de tour is toch wel interessant en het uitzicht vanaf de heuvel is de moeite waard. Ik verbaas me vooral over de krankzinnige hoeveelheid spinnen in de bomen en de grote cactussen. Je moet geen arachnofobie hebben hier!

Daarna nog tijd zat om maar weer wat door de stad te slenteren. Markten trekken ons altijd, waar we ook zijn en Tana is niet anders. Veel uurtjes als we even niet weten wat te doen, zullen we hier de komende week doorbrengen.

 

lees verder: dag 21