dag 19

datum di 25-09-2012
van – naar Antsirabe – Antananarivo
verblijf Hotel Isoraka

Nog een rood busje

Weer vroeg op, we zijn een van de eersten op het taxi brousse station van Antsirabe. We hebben gisteren nog geen tickets voor vandaag en willen het echt beter geregeld hebben dan gisteren. Dat lukt gelukkig! We spenderen dan nog wel weer aardig wat tijd op het busstation en zien het drukker en drukker worden. Langzaam maar zeker verzamelen zich meer en meer mensen om onze fietsen om ze te bekijken en regelmatig uitgebreid te onderzoek. Niet alleen met de ogen, ook met de handen. Jur gaat waar mogelijk in het Frans een gesprek aan, het is echt met name interesse. Onze fietsen zijn zo anders dan de voornamelijk oude Franse randonneurs waar men hier op rond rijdt. Toch geeft het rust als ze gewoon weer bovenop worden vastgebonden.

Weer onderweg

Weer een lange tocht te gaan vandaag. Gelukkig zitten we vandaag redelijk, hoewel het nooit echt luxe zal zijn in een taxi brousse. Onderweg zien we hoe het ook kan, in een luxe bus met airco en beenruimte, en alleen maar blanke toeristen. Nee dank je.

Vandaag kunnen we ook een beetje genieten van de tocht, we kijken uit over de rijstvelden, zien mensen bakstenen maken en rijden langzaam tussen de voetgangers, fietsers en riksja’s in de bewoonde gebieden. Het leven glijdt vandaag wat sneller aan onze blik voorbij dan wanneer we fietsen, maar echt regelmatig gaat de taxi brousse niet veel harder.

Straatbeeld

Kort filmpje (ongemonteerd en met beroerd geluid) van het straatbeeld vanuit de taxi brousse.

 

 

lees verder: dag 20