dag 24

datum zo 30-09-2012
van – naar Antananarivo
verblijf Hotel Isoraka

Naar de Zoo

In de ochtend bezoeken we Parc Botanique et Zoologique de Tsimbazaza. Een kleine dierentuin / botanische tuin, waar je  echt aan een ochtendje wel genoeg hebt. De dierentuin is niet erg modern, dus wel wat kleine, verouderde hokken voor de beesten. Veelal dieren uit Madagascar zelf, dus veel hebben we al in het wild mogen zien. Maar de sfeer is ontspannen,  het botanische deel mooi, ook al is er wat weinig info. We vermaken ons vooral met het kijken naar de families en schoolklassen die er een ontspannen dagje uit hebben.

Honeytrap

Dan worden we gespot door de verzorgers. Die weten ons er als toeristen uiteraard feilloos uit te halen. Tegen een kleine vergoeding mogen we een hele stoet aan lemuren van dichterbij bekijken en ook zelf wat honing voeren. Van dichtbij zijn ze zo mogelijk nog leuker en ze klauteren over ons heen om bij honing te bemachtigen.

Ik heb geen idee hoe verantwoord dit is, waarschijnlijk helemaal niet. Maar bijzonder was het wel.

Toeristje kijken

Overigens zijn we niet alleen zelf aan het kijken, we worden ook uitgebreid bekeken. Een groep kids heeft ons ontdekt als we ergens op een grasveldje zitten te genieten van de relaxte sfeer. Rustig zitten is er niet meer bij, er moeten foto’s gemaakt worden en natuurlijk getoond.

Omdat de zoo kleiner is dan we op gerekend hadden, hebben we nog weer een middagje zonder plan en dus wat doelloos door de stad dwalen.

 

lees verder: dag 25 en 26