dag 3

datum zo 09-09-2012
van – naar Antananarivo – Ambatolampy
km fietsen 70 km
verblijf weet helaas de naam niet meer, maar het zat volgens mij aan de route

De stad uit

Door Tana fietsen is geen plezier. In de sstad is het druk en de auto’s stinken enorm. Gelukkig hadden we gisteren het eerste stuk al goed uitgezocht. Dan is het toch nog even zoeken, maar eenmaal op de juiste weg fietsen we al snel de drukte uit. Opgelucht halen we adem als we de stad uit zijn en de lucht wat schoner wordt. En al heel vroeg in de ochtend zien we nauwelijks meer auto’s. We fietsen op een van de grootste wegen door het land, maar delen deze met name met voetgangers, fietsers en zeboes.

Het is gelijk pittig: warm en niet bepaald vlak. Maar het kurkdroge landschap is ook wel heel mooi, woest en puur en de weg is hier heel goed.

Ambatolampy

Al vroeg in de middag komen we aan in Ambatolampy, maar we besluiten wel hier te overnachten. We zoeken en vinden een prima plekje en na een opfrisbeurt lopen we nog even door het stadje. Beetje mensen kijken, over een marktje lopen en blij zijn dat we ons vooral zullen verplaatsen per fiets in plaats van per taxi-brousse. Alhoewel we die niet echt zullen vermijden deze vakantie.

 

lees verder: dag 4