dag 8

datum vr 14-09-2012
van – naar Ranomafana National Park – Ifanadiana (?)
km fietsen waarschijnlijk ±30 km
verblijf ik geloof een guesthouse, maar kan het niet achterhalen…

Vroeg op

Hoewel we gisteren al een leuke tocht gemaakt hadden, willen we graag nog wat meer zien van Ranomafana. We staan vroeg op, want dan heb je meer kans om beestjes te zien. We gaan op pad met een gids en regelmatig worden we stukken vergezeld door een dierenspotter. Die gaat heen en weer tussen de verschillende groepen en gidsen om te vertellen waar zich groepen lemuren of andere interessante beesten bevinden. Hoewel we de gids met ons tweeën hebben komen we zo wel regelmatig andere mensen tegen.

Slecht een paar honderd meter van onze tent vandaan komen we meteen een grote groep lemuren tegen. Waarschijnlijk de groep die gisteren zich aan Jurjan had laten zien. Wat volgt is een prachtige wandeling. Met name in de eerste twee uur zien we behoorlijk wat beesten. Bijzonder is dat we toch behoorlijk zeldzame bonte maki’s een tijd mogen zien. En erg leuk is de rondschooiende, uiterst brutale ringstaartmangoest.

Weer verder

Als het later en dus ook warmer wordt, wordt het lastiger om beestjes te zien. Maar onze gids neemt ons nog mee op een mooie wandeling met aardig wat klauteren naar een waterval. We rusten daar een tijdje uit en klauteren weer terug. Na een wandeling van een uur of 4 of 5 is het nog vroeg op de dag en kunnen we dus prima nog een stukje fietsen. We gaan niet heel ver, want de benen hebben ’s ochtends al flink moeten werken. De weg is weer asfalt, maar hier en daar heeft het flink te lijden gehad van extreem weer.

lees verder: dag 9