dag 27

datum wo 03-10-2012
van – naar Antananarivo
verblijf Hotel Isoraka

Shoppen in Tana

Ondanks het gerold worden gisteren, gaan we toch maar weer door de stad banjeren en over de markt. De plannen voor Antananarivo zijn wel een beetje op. Tijd voor het kopen van kadootjes. We kopen de mooiste, vetste vanillepeulen die we ooit zagen, voor onszelf en vrienden en familie. En laten ons ook overhalen tot het kopen van een enorme zak roze peperkorrels (kleine zakjes waren niet te vinden).

We besluiten verder op zoek te gaan naar wat cd-tjes met muziek van hier. Vooral het foute maar blije hitje dat in iedere taxi-brousse klonk, en in ons geheugen gegrift staat als soundtrack van deze vakantie, willen we graag hebben.

Echte cd’s vinden lukt echter niet, alleen zelfgebrande. We laten ons toch overhalen om er een paar te kopen. We zingen phonetisch een paar regels van het nummer dat we zoeken en het blijkt Tsy very place van Dah’mama te zijn. Dus we kopen een cd met dat erop plus nog wat andere dingen. We worden vreselijk afgezet, weten er nog wel wat af te praten. Maar als daarna een van de verkopers ons blijft achtervolgen in de hoop dat we meer gaan kopen, weten we zeker dat we veel en veel te veel betaald hebben. Thuis blijkt overigens dat het geen cds zijn, maar dvd’s met van Youtube geripte filmpjes van uitermate slechte kwaliteit. Dat zal ons leren! We kopen thuis dan ook wel via iTunes een andere cd van Dah’Mama, maar ‘onze soundtrack’ lijkt echt nergens te koop…

Conclusie na het bekijken van een stel video’s: een muziekvideo maken in Madagascar betekent vooral 20x per minuut een andere outfit aanhebben.

 

dag 28

datum wo 04-10-2012
van – naar Antananarivo
verblijf Hotel Sakamanga

We verhuizen vast naar ons laatste hotel van deze vakantie en gaan bedenken wat we onze laatste dag voor vertrek nog gaan doen, om nog iets meer te doen dan in de stad hangen.

 

lees verder: dag 29 en 30