dag 17

datum zo 23-09-2012
van – naar Ranohira / Isalo National Park
km fietsen 0km
verblijf Hotel l'orchidee d'Isalo

 

Het Isalo National Park in

Voor vandaag hebben we een gids geregeld voor een dagtocht in het national park Isalo. Het is wel even lekker om niet te fietsen, de afwisseling doet me goed! Isalo is gigantisch en hoewel we bepaald niet de enige toeristen zijn die hier een dagtocht doen, voelt het regelmatig of we de enige mensen in de verre omtrek zijn. Omdat je vaak heel ver kunt kijken over de kale vlakt, ontkom je er niet helemaal aan om toch af en toe wat mensen te zien, maar de rust overheerst.

Zonder gids zou je denk ik aardig kunnen verdwalen, maar je hebt de gids sowieso nodig voor het vinden van de beestjes. Als de gids me wijst op een wandelende tak bijvoorbeeld, zie ik ‘m pas na drie keer heel goed kijken!

Oases tussen de rotsen

Het park is echt zo droog, rotsen, rotsen en meer rotsen met af en toe een vetplant of andere niet te dorstige begroeiing. En dan opeens zie je een flinke kluit groen. Dan weet je daar moet water zijn.

Deze tocht leidt ons ook langs twee prachtige meertjes waar we even lekker kunnen zwemmen, afkoelen en uitrusten.

En die lange strook bomen, daar moet een riviertje zijn! En inderdaad, een riviertje waar onze chef van vandaag al op ons wacht om ons een heerlijke ter plekke bereide lunch voor te zetten! Het voelt wel heel decadent, maar het is genieten. Lekker eten, wat te drinken en bezoek van verschillende soorten lemuren die vlak voor onze neus langstrekken.

Na een relaxte lunch is het nog weer een paar uur lopen terug naar ons hotel. Maar dat is geen straf, prachtig hier! En natuurlijk nog een zwempauze bij het tweede meertje.

Zeboe bij de buren

’s Avonds gaan we een hotel vlakbij eten. Het wordt gerund door een aardige maar enigszins vreemde, koloniaal aandoende Fransman in een rolstoel.
In alle boekjes staat dat als je zeboe eet, je het wel goed moet doorbakken i.v.m. risico op wormen. Maar de eigenaar komt zelf de bestelling opnemen, en een doorbakken biefstuk bestellen bij een Fransman, tja, dat is vloeken in de kerk natuurlijk. We wagen het erop en eten een zeer smakelijk stukje medium rare zeboe. We hebben er niets anders aan over gehouden dan de rare neiging om ‘mmmm lekker, zeboe’ te zeggen als we in de dierentuin zo’n Afrikaans rund zien.

 

lees verder: dag 18