dag 1

datum vr 07-09-2012
van – naar vliegtuig – Antananarivo
verblijf Hotel Sakamanga

Op weg naar een droomeiland

We hebben deze keer fietsdozen geregeld bij een fietsenmaker. We vliegen zo vroeg dat de fietsdozenbalie op het vliegveld namelijk nog niet open is! Onze nog behoorlijk nieuwe fietsen staan dus al ingepakt klaar als we na maar een paar uurtjes slapen opstaan om naar het vliegveld te gaan.

Gewoonlijk pakken we de trein naar Schiphol, bagage op de fietsen en gaan. Maar het fietst wat lastig met gedemonteerde en ingepakte fietsen. Dus om kwart voor vier komt er een Schiphol-taxi-busje aan de deur. Alles gaat er probleemloos in en mooi op tijd zijn we ingecheckt voor onze vlucht via Parijs naar Madagascar.

De vlucht verloopt probleemloos, en ’s avonds laat worden we opgehaald door mensen van het hotel. Er worden helaas allerlei koffers bovenop onze fietsdozen gestapeld, maar verder worden we in alle comfort naar ons hotel voor de komende twee nachten gebracht.

Geen jetlag met maar een uurtje verschil, maar we zijn wel blij als we ons bedje in mogen duiken.

dag 2

datum za 07-09-2012
van – naar Antananarivo
verblijf Hotel Sakamanga

Fietsen monteren

We hebben de fietsdozen gisteren in de garage mogen plaatsen en vandaag gaan we ze in elkaar zetten. Best lekker om dat een keer niet te doen terwijl je bekaf uit het vliegtuig stapt, maar na een goeie nachtrust. De dozen mogen hier blijven tot we teruggaan, de laatste nacht is hier al geboekt.

Ook met een nacht slapen achter de rug is het toch wel weer wat gedoe. Het is voor het eerst met deze fietsen en voor de dozen die we geregeld hadden, moesten de fietsen iets verder uit elkaar dan we gewend zijn. Vooral mijn stuur was wat gedoe en ik heb daarom de rem iets los moeten draaien. Bij het aandraaien breekt er helaas iets! Wat nu? Met tiewraps en ducktape weet ik het provisorisch te repareren. Nu maar hopen dat het houdt! (spoiler alert: geen problemen ondervonden met de rem).

Antananarivo

We lopen vandaag ook nog even wat rond door de hoofdstad. Antananarivo, of kortweg Tana, is arm, levendig en stinkt. De uitlaatgassen zijn bijna te snijden. Er rijden vreselijk veel opgelapte oude Franse autootjes rond. Ik denk dat 90% van de auto’s hier de APK niet zou halen. Om het over moderne milieu-eisen maar niet eens te hebben. We open wat over de markt, regelen wat voorraden en brandstof om eventueel te kunnen koken. Ook bekijken we vast hoe we morgen zo snel mogelijk de grote stad uit kunnen fietsen. Dat lijkt gelukkig niet heel ingewikkeld te zijn.

 

lees verder: dag 3