Inleiding

datum 29-08-2015 t/m 22-09-2015
type reis fietsvakantie
totaal aantal fietskilometers 1897 km

2015 was geen fijn jaar voor ons, te veel gebeurd met als zwaarste dingen het overlijden van Jurjan’s broer en de ernstige ziekte van mijn collega/vriendin/zakenpartner. Heel lang was het onzeker of we wel op vakantie konden, ik moest ten slotte opeens mijn bedrijf in mijn eentje draaiende houden. En er was potentieel een grote klus die ik echt niet af zou kunnen zeggen als deze door zou gaan.

Dus het vakantie-plan werd een vakantie waar we niets voor zouden hoeven boeken, regelen, plannen. Gewoon thuis op de fiets stappen en richting Frankrijk fietsen en weer terug. Geen ticket te boeken, geen vaccinaties te halen, makkelijk te verschuiven, in te korten of zelfs helemaal niet door te laten gaan.

De klus ging niet door, aan de ene kant erg jammer, maar ergens ook wel een opluchting: we konden gaan. We waren allebei moe en gestrest en hadden echt de behoefte om ons hoofd leeg te fietsen. Deze vakantie was daar uitermate geschikt voor. Frankrijk zal nooit mijn favoriete fietsland worden. We fietsen echt zelden zoveel in de regen als in Frankrijk, en noord Frankrijk is eigenlijk best saai… Normandië is echter prachtig, en het eten natuurlijk heerlijk (ik droom nog af en toe van die pasta met paddestoelen en boeren camenbert en de fles boeren cider die we er bij hadden). En in tegenstelling tot wat je vaak hoort, zijn de Fransen echt vreselijk aardig, vooral voor fietsers. We krijgen op de weg voorrang ook al hebben we die niet, mogen onze natte fietsen binnen in een restaurant parkeren, en worden verwend met croissantjes die mensen eigenlijk voor zichzelf gehaald hadden.

Het voordeel van een beetje saaie vakantie is dat je volle hoofd helemaal leeg gefietst kan worden. En hoewel het niet de boeken ingaat als de meest fantastische vakantie, was het wel de beste vakantie voor dat moment. Het was precies wat we nodig hadden.

 

lees verder: dag 1 & 2