dag 15

datum za 12-09-15
van – naar Alençon – Nogent-le-Rotrou
km fietsen 83 km
verblijf Camping municipal

Vannacht nadat ik halverwege de nacht maar met mijn hoofd aan het voeteneind ben gaan liggen toch nog lekker geslapen. Vandaag bijna alleen maar Voie Verte dus wat rust voor de benen/knieën.

Helaas is er een einde aan het ideale fietsweer van de afgelopen week en al snel fietsen we door de regen. Dan is zo’n Voie Verte toch ook minder handig: je gaat namelijk lángs de dorpjes i.p.v. erdoor en dus kun je niet zien of er ergens een cafeetje o.i.d. open is om te schuilen.

Gelukkig is er halverwege de route bij een kruispunt met een weg een hotel-restaurant met een goedkoop en zeer uitgebreid lunchmenu. Daar maken we dankbaar gebruik van, vier gangen en een fles cider voor €13,- pp. En dan mogen onze fietsen nog binnen staan ook!

Na anderhalf uur hijsen we ons toch maar in de regenpakken voor nog een stukje bui. Even verderop fietsen we een stukje gezellig op met een Schots stel dat een huis in Frankrijk heeft. Een leuke onderbreking in de licht eentonige maar ook wel lieflijke route van vandaag.

Vandaag weer een lekkere simpele municipal camping. De campings in het binnenland bevallen ons stukken beter dan aan de kust. Nadenken over een rustdag morgen heeft echter weinig zin, de camping gaat morgen dicht!

lees verder: dag 16