dag 14

datum vr 11-09-15
van – naar Domfront – Alençon
km fietsen 75,5 km
verblijf Camping du Guéramé

We verlaten de Velo Francette en gaan verder op de Veloscenie richting Parijs. Vannacht slecht geslapen en wakker geworden met pijn in rug en knie. De rechterknie speelt al sinds voor de vakantie op, maar heb er tot nu toe met fietsen weinig last van. Als de spieren eenmaal warm zijn voel ik ‘m nauwelijks en het wordt er zeker niet erger van. Maar vanochtend beginnen we meteen met klimmen, geen tijd om op te warmen.

De route is leuk, maar met pijn iedere heuvel op is geen pretje. Daarom besluiten we om na 45km te stoppen in Carrouge, om er achter te komen dat de camping daar alleen de 3 hoogseizoenmaanden open is. En dat de eerstvolgende camping pas in ons oorspronkelijk doel Alençon is. Fietsers van de andere kant af vertellen ons dat het tot aan Alençon flink heuvelachtig is, en de moed zinkt me in de schoenen.

Gelukkig voor ons blijkt het voor ons meer heuvel af dan op te zijn en krijgt mijn knie het dus minder zwaar. Een heel klein regenbuitje valt precies als wij even in een barretje een Belgisch biertje drinken (want die hebben ze hier veel), dus al met al een prima middag. Straks lekker stokbroodjes met Franse kaasjes en een flesje wijn. Lekker!

lees verder: dag 15