dag 3

datum ma 31-08-15
van – naar Vlissingen (NL) – Westende (BE)
km fietsen 87 km
verblijf Kompas camping

De veerpont Vlissingen – Breskens echt net gemist, jammer, gelijk een uur vertraging!

We zijn gewaarschuwd dat het ’s middags potentieel weer zulk noodweer kon worden als vannacht. Gelukkig wordt het niet zo erg, maar na ons eerste Belgische biertje volgt ook onze eerste Belgische regen van de vakantie. En helaas: 30 km plensbui wordt niet tegengehouden door onze regenpakken. Daarom maar eerder gestopt dan eigenlijk gepland. In Westende gaan we heerlijk uit eten bij Vecino (tapas), met meer belgisch bier.

dag 4

datum di 01-09-15
van – naar Westende (BE) – Bollezeelle (FR)
km fietsen 79 km
verblijf Camping Saint Antoine

Vandaag veel dreigende wolken, vooral druppen regen, en dan toch weer een plensbui. En om de een of andere reden zijn alle cafeetjes of andere schuilplekken dicht.

Dan kan een mens zeer blij zijn met een fietserstunneltje waar je uit de wind kunt schuilen voor de regen. En nog blijer dat dan de regen weer ophoudt als je net je overheerlijke zoete broodjes op hebt die je gelukkig in het campingwinkeltje had gekocht.

En later op de middag: zon! Dus een beetje op tijd stoppen met fietsen om de natte zooi van gisteren te laten drogen. Vlaanderen is bijna onopvallend overgegaan in Flandres. Met nog bijna evenveel dorpjes met Nederlands klinkende namen.

Op de camping is wel meteen weer duidelijk dat je in Frankrijk bent: weer zelf je rolletje pleepapier meenemen.

lees verder: dag 5