dag 11

datum di 08-09-15
van – naar Saint-Jouin-Bruneval – Benerville-sur-mèr
km fietsen 98,5 km
verblijf Camping la Plage

Reuze blij dat we gisteren vroeg gestopt zijn. Die geschatte 30-40km blijkt uiteindelijk ruim 50km. De eerste helft daarvan is relaxt en makkelijk fietsen…

Maar daarna komt de tweede helft, met de stress van het navigeren over drukke wegen waar de route niet wordt aangegeven. Drukke, smalle wegen met veel vrachtverkeer.

Met uiteindelijk de Pont de Normandie. Een lange, redelijk steile brug. Waar het fietspad smal is en niet afgescheiden van de rest van de weg. Waar de vrachtauto’s zo dicht en hard langs je rijden, dat je t-shirt tot halverwege je rug omhoog waait. Keer op keer op keer.

Ik slaak gilletjes, ik roep een soort mantra van ‘ik vind dit niet leuk’. Onderaan de brug sta ik als een klein kind staan blèren wanneer ik Jurjan niet zie en ik niet weet welke kant hij op is gegaan. Ik stuur een sms, maar onze telefoons staan standaard niet aan. Ik kies toch maar een richting wetend dat als we elkaar niet direct vinden, de telefoons wel redding gaan bieden. Ik vind’ m gelukkig snel en al snel voel ik me een beetje een aansteller (drama queen!)

Ik moet er niet aan denken dat we dit gisteren aan het einde van de dag hadden moeten doen. Na het drama van de Pont is het weer lekker fietsen en op een stukje Voie Verte word ik weer blij.

Het klimmen valt vandaag mee. Dus een camping die echt te vreselijk was, slaan we over. De camping waar we uiteindelijk terechtkomen is ook niet geweldig, duurste tot nu toe en het kleinste plekje tot nu toe, maar het is toch echt tijd om te stoppen.

In het dorpje gaan we in een hotel eten, we verwachten dat het duur zal zijn, maar het heerlijke eten is zeer betaalbaar. Mijn persoonlijke favoriet is een pasta op z’n Normandisch, heel simpel: spagetti met paddenstoeltjes, wat boter en grote brokken (boeren?) camenbert. Het goedkoopste gerecht op de kaart geloof ik, voor maar €4,50, mijn voorgerecht is twee keer zo duur… Oh ja en de heerlijke cidre brut artisanale (of zoiets), die ruikt alsof er een camenbert in gelegen heeft en die dus perfect bij het eten past, mmmm. Je mag het me vaker voorzetten!

lees verder: dag 12