dag 1

datum za 29-08-15
van – naar Utrecht – Rokanje
km fietsen 106 km
verblijf Midicamping van der Burgh

Dit is de vakantie waarop ik begonnen ben met het bijhouden van meer aantekeningen dan aantal kilometers en overnachtingsplekken. Waar ik dus meer houvast heb bij het schrijven van deze pagina’s dan alleen de herinneringen die naar boven komen bij het zien van de foto’s. Maar het is eigenlijk vanzelf ontstaan tijdens de vakantie.

Mijn aantekening van dag 1 zijn: Prachtig weer, heerlijke route hoewel wat lang voor zo’n eerste dag, relaxt campinkje, ’s nachts rotweer.

Beetje summier! Maar goed, het is zo’n typisch Nederlandse fietstocht, waarbij je je weer verbaasd over hoe mooi en groen ons landje is. En hoe klein eigenlijk. Rotterdam bijvoorbeeld klinkt voor mij altijd best ver weg, maar je bent er uiteindelijk zo. Maar we fietsen verder, we hebben een plekje op een kleine camping in Rokanje geboekt. Dag 1 is gelijk best een lange dag van 106 km maar ja, beter moe van het fietsen dan van een jetlag!

dag 2

datum zo 30-08-15
van – naar Rokanje – Vlissingen
km fietsen 81 km
verblijf Minicamping d'Abeele

Warm en zweterig, beetje drukkend. Wel weer heel mooi. Zeeland: even vergeten dat het toeristisch is, nooit gerealiseerd hoeveel Duitsers hier komen.

Gelukkig niet de verwachte heftige tegenwind op Neeltje Jans, wel onverwachte, pittige heuveltjes.

’s Nachts echt noodweer, maar liever ’s nachts dan op de fiets! Volgens de buren 3,4 cm regen en hele grote hagelstenen. In ieder geval oogverblindend en oorverdovend onweer. En een beetje behelpen om droog te blijven in de tent, we hebben een goeie tent, maar de naden hebben eigenlijk een nieuw seal-laagje nodig. Blij met goeie drainage van de camping!!

lees verder: dag 3 en 4