dag 24

datum ma 21-09-15
van – naar Domein de Gavers nabij Geraardsbergen – Vorselaar
km fietsen 104,5 km
verblijf Camping Ozon of Camping de Zeven Geitjes (beide namen staan er op….)

Een combinatie van weer redelijk mooi weer, vlakke wegen, campingschaarste en navigeren naar een niet bestaande camping brengt ons ook vandaag weer boven de honderd kilometer.

Het fietsen zonder echt goede fietskaart van België gaat gelukkig vandaag best erg goed. We vinden een aantal lange afstand fietspaden die onze kant op gaan en fietsen weer veel over jaagpaden en langs een oud spoorlijntje. Ook wel een stuk grote weg, maar ook gelukkig van fietspad voorzien.

België op maandag heeft wel z’n nadelen: er is heel veel dicht. Je vindt met name barretjes zonder ook maar iets te eten. En ik lust best een biertje bij de lunch, maar nu was het dus een biertje als lunch. Dat voel je wel. Gelukkig vinden we om een uur of drie toch nog een broodjeszaak met heerlijk belegde stokbroodjes, dus weer wat energie voor de rest van de dag!

dag 25

datum di 22-09-15
van – naar Vorselaar – Eindhoven en met de trein naar Utrecht
km fietsen 69 km
verblijf thuis!

Ons plan was vandaag nog een keer in Nederland kamperen en dan de volgende dag laat vertrekken zodat we eindelijk eens een droge tent zouden kunnen inpakken. Maar het weerbericht voorspelt dat dat niet echt gaat lukken.

We besluiten daarom van Eindhoven naar Utrecht toch maar de trein te pakken. Het voelt een beetje als valsspelen, maar ach, het is geen wedstrijd of zo, het is vakantie en we hebben zin in onze eigen douche en een zacht, droog bed.

De route tot aan Eindhoven is eigenlijk 1 lange weg, gelukkig met grotendeels een fietspad dat af en toe van de weg af gaat en het bos van de Kempen in.

Het laatste stukje in Utrecht vanaf het station fietsen we nog een keer lekker in het zonnetje. Een lekkere afsluiting.

blader door het fotoboek of laat een reactie achter