dag 19

datum wo 16-09-15
van – naar Epône – Hénonville
km fietsen 55 km
verblijf Parc du Bois Jolie

Vannacht was wel slecht weer, maar zeker geen noodweer. Als we ’s ochtends wakker worden is het zelfs droog. Het weerbericht is bijgesteld! Nog steeds geen mooi weer, maar geen hagel en heftig onweer meer in de voorspelling.

We staan maar gelijk op, pakken in rap tempo in en zitten een stukkie vroeger op de fiets dan anders. De eerste 35km is het droog en net als het begint te regenen komen we een barretje tegen.

Als we binnen zijn en een koffie en warme chocomel besteld hebben, barst het serieus los. Bij onze drankjes verschijnt ongevraagd een zeer welkom mandje croissantjes. Dat komt goed uit, want gisteren hebben we met 100km fietsen geen enkele bakker gezien die open was, en dus hebben we ontbeten met hardkeks en een mueslireep.

We bestellen nog maar een paar keer wat te warms drinken en vertrekken als het weer droog is. Het blijft helaas niet droog, maar de buien zijn een stuk subtieler, dus dat barretje was goed getimed.

We stoppen vroeg, want de campings  zijn hier dun gezaaid. Vandaag gelukkig wel een bakker gevonden, maar geen supermarkt. Vanavond waarschijnlijk behelpen met ons noodrantsoen, want onze voorraad is een beetje op.

We maken deze dag geen enkele foto! Daarom maar een combi-pagina met dag 20.

dag 20

datum do 17-09-15
van – naar Hénonville – Compiègne
km fietsen 84,5 km
verblijf Hotel Flandre

Vanochtend wakker worden met weinig zin. Dat verandert nadat we bij de bakker naar buiten komen al snel in verse tegenzin wanneer we ons weer in de regenpakken moeten hijsen.

De heuvels gaan voor geen meter en Jur en ik kibbelen flink wat af. ’s Middags gaat het gelukkig wel wat beter als de weg wat makkelijker wordt en we zelfs een zonnetje in de rug krijgen. Na een late lunch helaas meer regen, maar gelukkig wat subtieler nu.

Omdat de dichtstbijzijnde camping nog zeker 25km voorbij Compiègne ligt, kiezen we lekker weer voor een hotel.

De dag wordt gelukkig extreem goed afgesloten met overheerlijke Libanese hapjes bij Phoenicia.

lees verder: dag 21