dag 16

datum zo 13-09-15
van – naar Nogent-le-Rotrou – Chartres
km fietsen 75,5 km
verblijf Hotel Le Boeuf Couronne

Dan wordt je wakker, tijdje voor je op ‘moet’ staan, en dan regent het. En dan hoop je dat het weer droog is als je op de fiets gaat. En dat is dan niet zo. Dus dan hijs je je in je regenpak en vertrekt met frisse tegenzin.

Na 10km ben je ondanks je regenpak tot op het bot toe nat. Nog eens 10km later ben je tot het bot toe nat, verkleumd en chagrijnig. En dan vraag je je serieus af wat er nou toch ook weer leuk is aan fietsvakanties. Vooral omdat de heuvels pittig zijn, en de wegen meer riviertjes, en heuvelaf met regen eng wordt, omdat je remmen dan minder goed werken. Niet goed voor het humeur.

Maar dan is daar een vrij recent geopende auberge die je warm onthaalt. En na twee heerlijke koppen warme chocomel waag je je toch maar weer in de ondertussen wat afgenomen regen. En dan worden de heuvels opeens subtieler en de regen nog minder en stopt zelfs. En zo’n 40km later breekt zowaar het zonnetje weer door.

De camping in Chartre is net wat ver van het centrum. I.v.m onze rustdag morgen en het voorspelde noodweer kiezen we daarom lekker luxe voor een hotel op spuugafstand van de beroemde kathedraal. We eten heerlijke Chinese fondue bij BB Soup of zoiets.

Verder blijkt half Chartre met over de top verlichting versierd te worden voor een paar maanden, dus we gaan pas laat slapen voor ons doen. Maar dat geeft niks: morgen uitslapen!!

lees verder: dag 17