Naar Kazakhstan en Kirgizië, inleiding

datum 31-09-2018 t/m 29-09-2018
type reis ±3 weken fietsvakantie, ±1 week stedentrip
totaal aantal fiets-kilometers ±1150 km

Eigenlijk wilden we niet gaan vliegen dit jaar. Maar toen Jurjan me een foto stuurde van Kirgizië was mijn reactie: Wanneer gaan we? We hebben nog allerlei andere bestemmingen overwogen. Maar bij ons allebei had het land zich al naar bovenaan de wensenlijst weten te werken en was er geen andere optie meer.  We besloten er een stuk Kazakhstan bij te pakken en te gaan voor het gebied rond Yssyk Kul.

Onze plannen begonnen meteen met een bizar zwaar stuk, en dat hebben we geweten. Maar het grootste probleem was een stompzinnige verkoudheid. Benauwdheid als je berg op moet is nou eenmaal niet ideaal. Daardoor was de reis niet helemaal wat we er van hoopten, maar terugkijkend worden de ontberingen al snel anekdotes en de herinneringen worden vooral gevuld met prachtige bergen, vriendelijke gulle mensen, blauwe luchten en veel, heel veel paarden, koeien en schapen.

De route

We zijn dus wel wat afgeweken van onze geplande route. Dat wil zeggen, we hebben door de omstandigheden Son Kul en de Karakeche pas helaas moeten schrappen. Daardoor hebben we uiteindelijk maar 3 weken gefietst en nog een weekje in Almaty doorgebracht.

lees verder: dag 1