dag 26

datum di 25-09-18
van/naar Almaty
km fietsen 0km
verblijf Airbnb (43°13′52.56″N 76°54′12.85″E)

Kasteev Fine Arts Museum

Voor vandaag hebben we een tour geboekt. Pas om half 3, dus eerst nog maar eens een museum. Een kunstmuseum deze keer, het Kasteev Fine Arts Museum, of ook wel: ‘Republican Museum of Fine Arts named after A. Kasteev’. We hadden ons in de metro ook al verschillende keren verbaasd over ‘Theater named after Auezov’ i.p.v. Auezo Theatre. Het schijnt een Russische manier te zijn om het zo te doen.

Het museum lijkt eerst vrij klein, een centrale hal, met een zaal 2 en 3 er aan vast en er is nog een verdieping. Zaal 2 zijn we zo door, nou eens kijken wat zaal 3 doet… nou wat die o.a doet is toegang bieden aan zaal na zaal na zaal… Het museum blijkt gigantisch te zijn, met ook best heel veel erg interessant werk. Op het eind moeten we ons nog bijna haasten om nog tijd te vinden voor de lunch voor onze afspraak met onze gids.

Op weg naar de metro komen we ook nog langs het Almaty circus, waa we nog net wat tijd vinden om toch wat foto’s te maken.

Walking Almaty

We hebben eigenlijk de tour door het Golden District geboekt, in de hoop wat meer te zien van en horen over de Sovjet architectuur. Maar Dennis van Walking Almaty heeft een voorstel voor ons. hij wil zich graag concentreren op het Science Institute. Hij is daar net mede verantwoordelijk geweest voor het weer zichtbaar maken van een heel groot mozaïek van Lenin. Wij zouden dan de eerste toeristen zijn die ‘m zien en die deze nieuwe toer doen. De toer was absoluut interessant, maar helaas: Lenin was weer toegedekt! Plan is om er gordijnen voor te hangen, en die waren er nog niet. Dus de grote mozaïek hebben we helaas niet gezien.

Wel staat diezelfde avond de nieuwe tour ook online… met een foto erbij waar Jurjan op staat! Alleen herkenbaar als je weet dat ie het is, maar toch ?

Ergens wel jammer dat we de Golden District tour niet hebben gedaan en net iets te prijzig om die alsnog voor een volgende dag ook nog te boeken. We lopen er zelf nog wat rond, maar redelijk duidelijk dat het met een gids een stuk interessanter zou zijn geweest.

We eten daar in de buurt onze duurste maaltijd van de vakantie (met een heuse menukaart zonder prijzen…) waar we allebei enigszins teleurgesteld vandaan komen. Het eten was wel oké (behalve dan dat de frietjes erbij niet gaar waren) maar het maakte de pretenties niet waar.

lees verder: dag 27