dag 2

datum za 01-09-18
van/naar Almaty
km fietsen 0km
verblijf hostel Loco (43°13′50.69″N 76°53′35.93″E)

 

Rustig opstarten

Vandaag zouden we de fietsen weer fietsklaar maken, maar dat gaat dus niet lukken. Andere dingen die op de planning staan verlopen gelukkig een stuk soepeler: Tenges uit de pinautomaat halen, gastankjes kopen zodat we niet op benzine hoeven te koken, een lokaal SIMkaartje halen voor mijn telefoon (8GB voor zo’n €5) en de Green Bazar bezoeken.

We denken wel een bus te pakken, maar bij de bushokjes ontbreekt een kaart of ander handig overzicht. Dan zien we op onze kaart dat we niet ver van de metro zijn, en dat ook bij de Green Bazar en de winkels waar we willen zijn ook een halte in de buurt is. 80 tenge kost een metrokaartje (of eigenlijk muntje) dat is ongeveer 20 cent!

Op de Green Bazar kopen we amandelen en gedroogd fruit in te grote hoeveelheden, omdat de man die ze verkoopt het heel handig speelt. Voorlopig energievoer om de bergen op te kunnen. Vanuit de behoorlijk warme stad hebben we de besneeuwde bergtoppen al zien liggen!

Ergernis

Wat niet soepel loopt is het contact met Lufthansa. Ik krijg op Facebook wel contact, maar daar zitten blijkbaar geen mensen die werkelijk wat voor je kunnen doen… ze verwijzen je naar een formulier op de site, waar de ene error na de andere je niks anders oplevert dan een pesthumeur. Ik vind het bizar dat je niet via hun app, of whatsapp, een chat, of zelfs gewoon mail contact kunt krijgen.

Morgen maar weer naar het vliegveld, of mogelijk eerst onze aardige en behulpzame hostelbeheerder annex transfer chauffeur laten bellen. En morgen nog een extra nachtje hier.

lees verder: dag 3