dag 12

datum di 11-09-18
van/naar Karakol
km fietsen 0km
verblijf bij de buren van B&B Nice (42°29′11.81″N 78°24′12.11″E)

Ik piep, maar Jurjan kraakt

Krak hoorde Jur gisterenavond. Het ademen ging vervolgens weer vrijer, maar draaibeweging deden juist meer pijn. Terwijl mijn gehoest en de wolkbreuk buiten op het golfplaten dakje naast ons raam ons nog even wakker hielden, toch maar vast besloten: morgen een rustdag en even op zoek naar een dokter.

Dus gaan wij vanmorgen eerst op zoek naar het vloeiend Engels sprekende meisje, maar ze is nergens te vinden. Überhaupt niemand te vinden, en de poort is op slot, dus we kunnen ook niet zelf gaan zoeken. We gaan in de hal zitten lezen, en daar komt na een tijdje de eigenaar aan. Met Google Translate vragen we eerst naar het meisje, het is zijn dochter en ze is naar school. Via flink heen en weer typen regelen we een extra nacht en maken we duidelijk dat we een dokter nodig hebben.

En je raadt het nooit: zijn vrouw is dokter! Hij rijdt ons naar haar praktijk en hij en ik blijven met Translate aan de gang, want ook zij spreekt geen Engels. Ze komt ongeveer tot Jur’s taille en kijkt ons vriendelijk aan met een rij glimmende gouden tanden.

Ze onderzoekt Jurjan en komt tot de conclusie: niet gebroken, wel gekneusd. Zalf smeren en pijnstillers. We mogen niet betalen voor het consult! De man gaat weer met ons mee om de recepten te vervullen bij twee verschillende apotheken.

Voor de zekerheid overleggen we ook nog met de Vakantiedokter app, die adviseren toch een stevige dosis paracetamol i.p.v. de heftige pijnstiller Loxidol die we nu hebben meegekregen. Straks maar eens kijken of we dat nog ergens kunnen regelen. Minder bijwerkingen vinden we een goed plan.

Rust

De rest van de dag doen we rustig aan. Ik doe nog even wat boodschappen en ’s avonds lopen we naar een restaurantje. We komen nog langs de houten kathedraal (de poort is al gesloten) en zien uiteraard nog wat Sovjet beton. Niet heel spannend allemaal. Maar aangezien we door alle vertragingen toch al te laat waren voor de beroemde zondagse veemarkt denk ik dat we niet heel veel mislopen door een dagje niks doen.

 

lees verder: dag 13