dag 24

datum zo 23-09-18
van/naar Almaty
km fietsen 0km
verblijf Airbnb (43°13′52.56″N 76°54′12.85″E)

Gisteren

Het salsa feestje gisteren was leuk. Het was even zoeken, maar uiteindelijk hadden we het plekje gevonden. Lekker de ruimte, alhoewel dansen op je fietsschoenen een lichte uitdaging is… met leuk een paar performances van showgroepen. Grootste probleem van zo’n buitenfeestje op onbekend terrein is dat je niet weet waar je naar de wc kunt…

Het fietsen heen en vooral terug (in het donker) was wel enigszins een uitdaging. Grote wegen en nog niet echt gewend aan het stadsverkeer dat niet heel erg gewend is aan fietsers. Er zijn overigens redelijk wat fietspaden in Almaty, alleen de logica van waar wel en waar niet ontgaat ons nogal.

Botanische tuin

Vandaag lekker uitslapen en een lui dagje. We besluiten naar de botanische tuinen te gaan die redelijk in de buurt zijn. Het is enorm, maar niet best onderhouden. Het ontbreekt ook nogal aan informatie. Het voelt meer als een groot stadspark dan als een botanische tuin. Maar dan met entree. We lopen nog even het nabijgelegen winkelcentrum in, maar dat is te veel net Hoog Catharijne. Dan maar verder met een luie dag.

’s Avonds eten en drinken we goedkoop en vreselijk lekker bij de CheChill pub in de buurt. Ik gaan we een dezer dagen nog we een keer naar terug. We worden vooral erg blij van de kaasplank, want lekkere kaas hebben we niet zo veel gehad de afgelopen maand.

lees verder: dag 25