dag 25

datum ma 24-09-18
van/naar Almaty
km fietsen 0km
verblijf Airbnb (43°13′52.56″N 76°54′12.85″E)

State museum

Vandaag tijd voor een museumpje. Het State Museum in Almaty schijnt het grootste van Centraal Azië te zijn. Het is best oké, maar af en toe wat onduidelijk in de indeling. Informatie is er soms wel in het Engels, maar vaak ook niet. Ik ben vooral weg weg van de prachtige geborduurde laarzen! Helaas mogen we binnen niet fotograferen.

Noodweer

Vlak voor we naar buiten willen gaan horen we de regen op het dak storten. We waren eigenlijk van plan om met de fiets te gaan, maar na het zien van het weerbericht hadden we toch maar voor de metro gekozen. Daar zijn we nu maar wat blij mee! Noodweer vandaag. En met de heuvels hier gutst het water over de wegen naar beneden.

Heen en weer lopen door de stad is weinig aanlokkelijk. De afstand van de metro naar ‘huis’ lijkt in de regen ook stukken langer dan op de heenweg. Met zompige schoenen komen we al vroeger dan gepland weer bij onze Airbnb. Dan maar weer zappen en lezen. En gelukkig kunnen we zelf koken vanavond, want een tocht naar een restaurant trekt absoluut niet. Ik ben allang blij dat dit weer niet was toen we aan het fietsen en kamperen waren!

lees verder: dag 26