dag 23

datum za 22-09-18
van/naar Uzynahash – Almaty
km fietsen 57,5km (+ 9km zonder bagage naar salsa)
verblijf Airbnb (43°13′52.56″N 76°54′12.85″E)

Verslapen

Onze hotel zit op een pleintje, net een lekker stukje van de weg. Dus Jur zei gisteravond: dat zal een stuk rustiger nacht worden…. hmmm niet per se dus. Geen auto te horen inderdaad, maar de karaoke in het naastgelegen gebouw klinkt of ze bij ons in de kamer staan en een groot deel van de nacht wordt er regelmatig door de gang geschreeuwd.

We ‘verslapen’ ons dan ook bijna in de rustige ochtend. Maar dat maakt niet uit. Vandaag hebben we niet heel ver te gaan. We vervolgen de weg die ons naar Uzynahash gebracht heeft verder richting Almaty. De A4 is zeker geen kleine rustige weg, maar stukken beter dan de A2 van gisteren. De omgeving is een stuk gevarieerder, met uitzichten op bergen en zelfs iets wat op een bos lijkt. We komen door vrij veel bewoond gebied, waar de auto’s meestal wat minder hard rijden. Vlakbij en in Almaty wordt het uiteraard steeds drukker, maar ik denk dat dit een goed alternatief was.

Salsa in Almaty

We zijn al snel bij onze airbnb, en we mogen een uurtje vroeger dan afgesproken al inchecken. Dat geeft ons daarvoor nog net tijd voor een lunch in de buurt. Het is een leuk studio-appartementje waar we ons best een paar dagen thuis gaan voelen.

Vanavond maar eens kijken of we het open air salsa feestje kunnen vinden. Almaty schijnt een levendige salsa scene te hebben, dus wellicht dat we van de week nog eens een dansje wagen. Grootste probleem is informatie vinden, en dan door Google Translate halen.

lees verder: dag 24