dag 21

datum do 20-09-18
van/naar Bishkek – ergens langs de A2 in Kazakhstan
km fietsen 93km
verblijf Wildkamperen (43°22′40.81″N 75°13′13.01″E)

 

Opgeknapt en gaan!

Ik word wakker en voel me goed! Dus we dalen weer 2x de ruim 80 treden af met al onze zooi, hangen het op de fiets en gaan. Spitsuur in Bishkek op een 6-baans weg is niet helemaal mijn idee van leuk fietsen, maar dat stuk gaat heuvel af en zijn we dan ook snel voorbij. We slaan af naar een 4-baans weg en voor je het weet zitten we op een gewone 2baans weg. Niet rustig, maar veel minder druk dan gevreesd. Het is erg warm, maar gelukkig voorkomen wolken vandaag dat de zon op onze kop brandt. Maar warm, bewolkt, vrijwel windstil weer en veel verkeer zorgen wel voor smog.

Maar ik ga verbazingwekkend goed vandaag en al snel staan we bij de grens. Dat gaat alweer vrij soepel en alweer geen sprake van de corruptie waar je zoveel over hoort. We moeten nog wel de bergen over, maar de grote weg gaat uiteraard over een laag punt. Dus het is maar 600 meter geleidelijk omhoog en voor je het weet mag je weer met 50km per uur naar beneden.

Tot onze verbazing komen we redelijk veel percentage-bordjes tegen en vandaag beweert er geen één 12%! We zijn in shock! 4, 5, 6 en 7% bij het omhoog gaan en uhm ja hoor 67% bij de afdaling!!! Die klopt gelukkig niet.

Zonder al te veel problemen haal ik de 90 km. Overnachtingsplekken zijn er niet echt op dit stuk van de route. We zien een redelijk goed plekje achter een vervallen, leegstaand restaurantje. Zelfs inclusief een poep-gat-hokje. Iets dichter bij de drukke weg dan we zouden willen, maar ja.

lees verder: dag 22