dag 18

datum ma 17-09-18
van/naar Syn-Tash – Bishkek
km fietsen 62km
verblijf Airbnb (42°52′55.18″N 74°35′48.33″E)

Een laatste dag kleine weggetjes

De kleine, onverstaanbare en tandeloze oma zorgt goed voor ons bij het ontbijt. Als ze mijn hoest hoort, komt er nog een extra bak honing op tafel en krijg ik een oud vitaminepotje vol met diezelfde honing in mijn handen geduwd.

We fietsen weg op onze laatste dag van kleine weggetjes, hierna wordt het echt alleen maar grote weg. Maps.me heeft een leuke route naar Bishkek voor ons uitgeplozen. We gaan over afwisselend rustige asfaltwegen en nog rustiger onverharde hobbelwegen. Op een gegeven moment vervalt de onverharde weg in niet meer dan een bandenspoor door een heideachtige omgeving. Als we net beginnen te twijfelen of dat wel klopt, komen we weer uit op asfalt. Maar na een klein stukje is de weg opeens weg. Niet weer een vage track of zo, maar volkomen weg. We kijken een paar meter de diepte in. Wellicht een keer een aardverschuiving of zo?

We besluiten niet terug te keren, maar een stukje parallel koeienpaadjes te fietsen. De begroeiing krast onze blote benen en we raken elkaar heel even kwijt, maar met kompas en de kaart op de telefoon is het niet moeilijk de weg even verderop weer op te pikken.

Overnachtingsgedoe

Het is genieten van de route vandaag, maar niet van het regel-gedoe met AirBnb. Gisteren hebben we een appartementje geboekt, maar de communicatie met de verhuurder loopt voor geen meter. Als we uiteindelijk in Bishkek zelf zijn bij het appartement en nog steeds geen duidelijk antwoord over wanneer we zouden kunnen inchecken, besluiten we deze toch maar te annuleren en een wat duurdere te boeken van een wat meer ervaren verhuurder.

Het lukt gelukkig om de huur terug te vragen. De verhuurder snapt ook dat ie niet helemaal handig bezig was. Hij is nog nieuw en het is voor hem nog even wennen. Nu zitten we in een giga appartment in hartje Bishkek, een was gedraaid, 3 kilo stof van onszelf af gedoucht, en gegeten met wat tv die zowaar op Engels gezet kon worden. En duur is relatief. Eigenlijk is het heel goedkoop, zeker voor wat je er voor krijgt, maar je raakt verwent met hoe goedkoop alles hier is.

Eens kijken of we ons hier een paar dagen weten te vermaken.

lees verder: dag 19