dag 3

datum zo 02-09-18
van/naar Almaty
km fietsen 0km
verblijf hostel Loco (43°13′50.69″N 76°53′35.93″E)

 

De fietsen

We staan om 9.00 uur op, redelijk laat dus, maar mijn lijf vindt dat het 5.00 uur is en dus veel te vroeg… Om 11.00 uur afgesproken om naar het vliegveld te gaan, maar we vertrekken wat later, omdat we onze gastheer eerst laten bellen of we niet voor niets gaan. Maar gelukkig, ze zijn er!!

De autorit is af en toe wat spannend omdat onze chauffeur zich onaantastbaar voelt. Hij zit op drukke wegen te whatsappen, filmpjes te kijken, social media te checken… en alles zonder gordel om (tot we even achter een politieauto rijden). Maar we arriveren veilig, krijgen soepeltjes de dozen mee, knopen ze op het dak en rijden – ondanks weer veel telefoongebruik – ook weer zonder problemen naar het hostel.

Eten en drinken

Vandaag doen we verder niet veel, we zetten de fietsen in elkaar, kopen nog een 5liter fles water en voor nog geen euro een zak vol groenten. Onze vakantie begint in ieder geval niet groenteloos zoals we vreesden!

’s Avonds in het restaurant zijn er ook gewoon groentes bij het eten, het eten lijkt voorlopig beter dan gevreesd! Voor het eten drinken we ergens een biertje en ik sta echt heel stom te kijken als ze me een rietje aanbieden. Als we om ons heen kijken zien we inderdaad alle dames hun bier met een rietje drinken! Als ik ’s avonds bij het eten ook weer een rietje bij mijn bier krijg, ben ik dus niet meer zo verbaasd over het nutteloze stukje wegwerpplastic, maar wel over het feit dat een klein bier hier een halve liter is. En nog verbaasder als ze vervolgens met een groot bier aan komen zetten en ik dus een hele liter in een zware pul voorgezet krijg… Maar goed, ik heb een rietje, dus ik hoef ‘m niet op te tillen. Helemaal leeg drinken lukt me alleen niet!

lees verder: dag 4