dag 20

datum wo 19-09-18
van/naar Bishkek
km fietsen 0km
verblijf Airbnb (42°52′55.18″N 74°35′48.33″E)

Hondsberoerd

Wow de wereld draait, en draait en draait. Mijn maag lijkt mee te draaien. Ik word niet lekker wakker. Ik spendeer een tijd in de buurt van de wc, want het voelt alsof ik daar zo met de verkeerde kant boven moet hangen. Maar eens kijken of een hapje eten wil helpen. Met veel moeite krijg ik een paar happen binnen, en met even veel moeite komen ze er ook weer uit. Oké, ik ga toch maar weer het bed in.

Wandeling langs Sovjet beton

Vandaag was het plan om een wandeltocht langs oude Sovjet architectuur te doen. Een deel hebben we gisteren al gezien, maar zo zijn er nog het wedding palace, het circus, het sportpaleis en nog wat meer. Ik stuur toch Jurjan maar op pad. Ik moet er even niet aan denken. Jammer maar helaas, want ik had me er op verheugd. Jurjan komt in ieder geval terug met een stapel foto’s, kan ik er nog een beetje tweedehands van genieten.

Beetje bijkomen

Ik informeer bij onze Airbnb gastheer of – als ik me morgen niet beter voel – we eventueel nog een nachtje langer kunnen blijven. Dat is geen probleem gelukkig, dat geeft rust. Ik zoek op internet even naar oorzaken van duizeligheid en vind een zeer waarschijnlijke verklaring. Door een virusinfectie als griep of verkoudheid, kan er een ontsteking ontstaan die je evenwicht aantast waar je draaierig en misselijk van wordt. Gaat vanzelf weer over. Voor de zekerheid toch ook nog even contact met de Vakantiedokter. Die stellen een hoop vragen en komen ook tot de conclusie dat het met wat rust zeer waarschijnlijk vanzelf over gaat.

En inderdaad een uur of 8 later lijkt de wereld niet meer zo te draaien en heb ik zelfs weer wat eetlust. Ik knutsel een soort compote van frambozen, appels en gedroogd fruit en met wat cornflakes uit het keukenkastje gaat dat goed naar binnen. Ik duik daarna nog wel weer in bed, maar ‘s avonds durf ik het aan om uit eten te gaan. Het plan was eigenlijk Japans, maar dat is wat verder weg. We besluiten dat Kyrgyz eten misschien wat zwaar is vandaag en gaan voor Italiaans. Het is een lekkere afwisseling en ik durf zelfs een glaasje wijn mee te drinken. Wel veruit het duurste restaurant tot nu toe, ongeveer 3x zo duur als meestal… maar als je bedenkt dat we met z’n tweeën heel uitgebreid gegeten hebben, met een fles wijn erbij, voor €35, dan valt dat toch weer erg mee.

lees verder: dag 21