dag 19

datum di 18-09-18
van/naar Bishkek
km fietsen 0km
verblijf Airbnb (42°52′55.18″N 74°35′48.33″E)

Uitkijken over Bishkek

We hoeven helemaal niks vandaag, dus we slapen lekker uit, lopen even naar een supermarkt om wat boodschappen te doen voor het ontbijt en op een marktje koop ik een enorme bak (een liter denk ik) frambozen voor ongeveer een euro. Mijn dag is alvast goed.

Als we na het ontbijt richting de musea van de stad lopen, komen we door een park met een soort permanente (?) kermis. We besluiten in het reuzenrad te gaan, vond ik vorig jaar in Berlijn ook best leuk ten slotte. Vandaag vind ik het toch wat enger, misschien omdat het nu licht is en je de grond beter ziet, of komt het doordat ie hoger is, of met meer glas, zijn het de geluidjes die ik hoor, of heb ik gewoon meer vertrouwen in de Duitsers voor wat betreft onderhoud? Geen idee, maar je kunt maar één ding doen, en dat is wachten tot je weer beneden bent. Nou ja en vooral vooruit kijken en niet naar beneden…

Beetje rondlopen

Als we aankomen bij het National Historic Museum blijkt dat helaas gesloten wegens renovatie. We hebben medelijden met de mannetjes in uniform die mee deze warmte in een glazen kastje de vlag staan te bewaken. Dan maar naar het Fine arts museum, dat is oké maar niet spectaculair. We lopen nog wat rond, drinken ergens wat en hebben zo een relaxte middag.

‘s Avonds eten we weer een ander type lagman, ik denk de 4e variant van dit traditionele noodle gerecht, en alweer lekker.

lees verder: dag 20