Inleiding

datum 14-06-2013 t/m 10-07-2013
type reis boot/cruise en backpacken

Drie jaar na onze vorige reis naar Ecuador en de Galápagos-eilanden gaan we terug voor een tweede poging om de Galápagos goed te bezoeken. Die paar dagen die we de vorige keer meegemaakt hebben – voor we reisgenoot Harold hals over kop naar het ziekenhuis moesten brengen – smaakten naar meer. Het was vanaf het begin duidelijk dat we nog een keer terug zouden gaan, maar Jur en ik hadden helaas maar voor 1 persoon geld teruggekregen van de verzekering en goedkoop is zo’n trip niet!

Ja, er zijn goedkopere opties dan de boot waar wij voor gekozen hadden, maar ook dat was duidelijk: zo’n kleine boot was wel hoe we weer wilden gaan. De eigenaar heeft ons de vorige keer zo uitmuntend geholpen dat we weer met de Beagle wilden gaan. Dus toen Harold  voorstelde om weer terug te gaan, hebben we onze spaarrekening toch maar weer geplunderd voor een nieuwe trip naar de Galápagos met z’n drieën en daarna nog wat extra rondreizen voor ons tweetjes.

Het was nog even denken of we het deze keer weer zouden combineren met rondtrekken in Ecuador of dat we naar Peru of Colombia zouden gaan. Die staan ten slotte allebei ook op ons lijstje van landen die we graag eens zouden bezoeken. De kosten voor de extra vluchten liepen dan echter wel heel erg op. En Ecuador was de vorige keer goed bevallen en er waren nog hele stukken die we nog niet gezien hadden.

Dus we hebben Native & Green maar nogmaals benaderd om een nieuwe reis voor ons te boeken. Deze keer dus alleen voor de Galápagos (de boottrip plus enkele dagen op Santa Cruz), de rest vullen we zelf in.

We hebben geen seconde spijt gehad van het nogmaals dezelfde bestemming en dezelfde boot. De reis was fantastisch, de groep op de boot erg leuk, de hoeveelheid beestjes die we van zeer dichtbij gezien hebben fenomenaal, het geld wat we er voor betaalden al snel weer vergeten, en alle benen deze keer ongebroken.

Ook de weken erna in Ecuador zijn weer super, het land is echt een pareltje, zo enorm veel afwisseling in zo’n relatief klein land.

lees verder: dag 1 & 2