dag 9

datum ma 22-07-2013
van – naar Isla Isabela – Puerto Villamil (Isla Isabela), Sierra Negra & Tortoise breeding centre
verblijf The Beagle (boot)

In de mist naar Sierra Negra

In Puerto Villamil worden we in een omgebouwde truck geladen en rijden we richting Sierra Negra, de vulkaan die we gisteren al in de verte hebben zien liggen. Het weer werkt niet echt mee en we kunnen door de mist niet echt genieten van een mooi uitzicht. Maar ja, één excursie die tegenvalt binnen een hele fantastische trip daar moet je niet over klagen. Het is ook niet of iemand hier wat aan kon doen.

De kans bestond dat we hier reuzenschildpadden zouden tegenkomen, maar die vonden het denk ik ook geen lekker weer, of hadden zich verstopt in de mist.

Reuzenschildpadden

In de middag krijgen we een stuk meer reuzenschildpadden te zien dan gisteren (en vanochtend). Maar dat is ook een beetje vals spelen: we bezoeken het ‘Centro de crianza de tortugas terrestres’. Hier helpen ze de populaties landschildpadden op peil te houden door ze tot een bepaalde maat op te laten groeien. Om ze vervolgens uit te zetten op hun oorspronkelijke eilanden wanneer ze te groot zijn voor de vogels om ze te vangen en op te eten.

Het is grappig om te zien hoe mini ze zijn als ze net uit het ei zijn gekomen, vooral omdat ze er ook op jonge leeftijd al uitzien als bejaarden.

De laatste avond op de Beagle

Dan is er opeens een eind aan de trip! Volgens het plan dat we van de reisorganisatie gekregen hadden zouden we morgen nog naar de hooglanden van Santa Cruz gaan met een bus en eindigen op het vliegveld van Baltra. Om vervolgens zelf vanaf Baltra weer terug te gaan naar Santa Cruz voor onze extra dagen op de Galápagos.

Maar op ons dagelijkse plan-bord krijgen we te zien dat we morgenochtend de trip al vroeg eindigen in Puerto Ayora, zonder excursie. Een beetje vreemd en we zijn er een beetje verbaasd over. Maar voor ons maakt het niet heel veel uit: dit betekent alleen meer tijd bij Galápagis Magic, ook in de hooglanden van Santa Cruz.

Al liggend in de haven van Puerto Ayora, nemen we deze avond feestelijk afscheid van de leuke groep medereizigers en de boot met haar fantastische crew die de afgelopen dagen zo vreselijk goed voor ons gezorgd hebben. Ik kan de Beagle aan iedereen aanraden, het kost wat, maar dan heb je ook wat…


lees verder: dag 10