dag 24

datum di 06-08-2013
van – naar Mindo
verblijf Hostal Mindalae

Vroeg op

Vandaag gaan we met een vogelgids het nevelwoud in. Je kunt natuurlijk zelf ook wel rondlopen, maar we weten dat we dan nog geen 10% gaan zien van wat je ziet met een gids. Vogels zie je natuurlijk het best goed vroeg, dus we staan op voor de zon opkomt.

Onze gids vind ons geloof ik wel een beetje raar. Wij zijn absoluut geen vogelaars, hebben er dus ook geen verstand van. Hij snapt er niks van dat we geen verrekijker hebben (had ik ooit voor de vorige Ecuador-trip voor mijn verjaardag gekregen, maar die is toen dus helaas gestolen…). We kijken dus vooral door de lens van onze camera’s maar de zoomlens is eigenlijk niet goed genoeg om alles goed te zien. Gelukkig mogen we ook af en toe door zijn verrekijker kijken.

Van kolibrie tot toekan, van papegaai tot gier

We lopen 4 uur lang met z’n drieën (wij plus gids) door het nevelwoud en ondanks onze gebrekkige vogelaarskwaliteiten krijgen we toch een hoop interessante dingen te zien. De toekans zitten helaas wat ver weg voor onze camera’s, maar het zijn er wel heel veel. Papegaaien blijven voor mij toch wat vreemd om zo in het wild te zien. Je verwacht dat er uit die zwerm van kleur opeens een ‘koppie krauw’ of ‘Polly wants a cracker’ te horen (of het Spaanse equivalent daarvan).

We zien kolibries boven bloemen fladderen, een gier komt voorbij, en allerlei prachtig gekleurde gevederde schoonheden verstoppen zich in het dichte bladerdek. Af en toe heb je mazzel en laten ze zich van redelijk dichtbij zien op een wat minder begroeide plek.

De gids wijst ons enthousiast op een blijkbaar heel zeldzaam vogeltje. Maar eerlijk gezegd is die wat saai… Wij worden toch enthousiaster van de exotisch gekleurde vogels die voor hem waarschijnlijk weer minder interessant zijn omdat ie ze mogelijk zo veel ziet als wij duiven thuis.

Een luie dag verder

En dan heb je een uitgebreide 4 uur durende wandeling gemaakt en dan is het net 10 uur geweest… We besluiten de rest van de dag een beetje te luilakken. Met lekker eten in de diverse eetgelegenheden en lekker lezen in onze hangmatten bij Mindalae.

lees verder: dag 25